Braddock, America

(Braddock, America)
SUA / Franța, 2014, 101 min
PREMIERĂ NAȚIONALĂ
Regia
Gabriella Kessler, Jean-Loic Portron
America / industrializare

Cannes Film Festival, Franța, 2013 – ACID Section

Festival International du Film d’Environnement, Paris 2014 – Official Selection

Thessaloniki Documentary Film Festival, Grecia, 2014 – Official Selection

Three Rivers Film Festival, Pittsburg, USA, 2013 – Official Selection

În nord-estul Statelor Unite se află micul oraș Braddock, de fapt o aglomerare de mici orașe ce au fost inima industrializării Statelor Unite. Astăzi, însă, această zonă este transformată în ruină de procesul de dezindustrializare deja încheiat. Filmul este o extraordinară excursie în istoria modernă a Statelor Unite concentrată în câțiva kilometri pătrați, îmbinând cu măiestrie imagini de arhivă cu interviuri și filmări cu locuitorii orășelului dezolant de astăzi. Cei doi regizori – unul american, celălalt francez, redau istoria locului ca pe o continuă luptă a unor oameni determinați să înfrunte forțe ce par să-i copleșească. Filmul redă marea transformare a lumii vestice contemporane din civilizație industrială în una post-industrială și drama oamenilor ce sunt direct afectați de ea.

TRAILER

——————–

Gabriella Kessler este regizoare de film de origine Americano-Franceză ce își desfășoară activitatea în New York și Paris. A făcut filme pentru Dowser și Video Voluteers, a asistat la producerea documentarelor pentru Pennebaker-Hegedus Films, Link TV, Arte, France 5, Sundance Channel. Din 2008, Gabriella este membru TN2020 – rețeaua Consiliului Britanic pentru noii lideri.

Jean-Loic Portron, regizor și producător din Paris, Franța.

În 1981 a participat la crearea atelierelor Varan, inițiate de Jean Rouch, unul dintre fondatorii “Direct Cinema” în Franța. În 1985, în timpul Apartheidului, la cererea Ministerului de Externe Francez a ajutat la organizarea unui atelier de film în Johannesburg (Africa de Sud). Timp de trei ani a invatat tineri producători de filme din diferite comunități. Din 1991 a regizat filme documentare pentru canalul de televiziune franco-german Arte.