Tristia: A Black Sea Odyssey

(Tristia: A Black Sea Odyssey)
Germania, 2014, 99 min.
PREMIERĂ NAȚIONALĂ
Regia
Stanislaw Mucha

Jihlava International Documentary Film Festival, Cehia, 2014 – nominalizare Best Central and Eastern European Documentary

Regizorul Stanislaw Mucha ne poartă într-o călătorie extraordinară de 5.000 de kilometri de-a lungul coastelor a șapte țări. Peisajele se întind din Crimea în Caucaz, de la coasta nordică a Turciei la Delta Dunării. Tristia captează coliziunea dintre imagini mitice, care par să fi supraviețuit trecerii timpului, și schimbări multiculturale de după perioada comunistă.

Marea Neagră este un loc al contradicțiilor: aici se întâlnesc Orientul și Occidentul, apa sărată și apa dulce, splendoarea și liniștea, civilizația și barbarismul. Este locul atât pentru război, cât și pentru a te retrage. Oamenii din jurul Mării Negre sunt copleșiți cu nenumărate promisiune, dar și la fel de multe dezamăgiri.

Regizorul germano-polonez Stanislaw Mucha surprinde momente bizare și absurde și atinge subiecte actuale precum Jocurile Olimpice de Iarnă din februarie 2014 de la Sochi și conflictele din Crimea.

Producătorul Geed Haag va fi alături de noi la Pelicam pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri după proiecție.

TRAILER