Call For Entries 2017

Perioada de înscrieri s-a încheiat, vă mulțumim și vă așteptăm la Tulcea între 8 – 11 iunie !

Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni invită regizorii, producătorii și distribuitorii de film să își înscrie filmele în una dintre cele patru competiții internaționale ale festivalului.

Înscrierile pentru ediția 2017 a festivalului încep pe 28 noiembrie 2016 și sunt deschise până pe 15 martie 2017, iar filmele selectate vor fi proiectate la Tulcea în perioada 1-4 iunie, când ne adunăm la malul Dunării pentru a vedea cele mai bune și mai noi producții cinematografice din lume dedicate mediului înconjurător.

Filmele pot fi înscrise online într-una dintre cele patru categorii internaționale ale competiției de film: competiția oficială de lungmetraje, competiţia oficială de scurtmetraje, competiția Black Sea Docs – secţiunea dedicate filmelor documentare din și despre țările învecinate Mării Negre și Fresh Perspectives – secţiunea competiţională  pentru filme documentare dedicate în special publicului tânăr care propun sau prezintă soluții alternative pentru un viitor durabil.

Filmele trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2015 în cazul categoriilor Black Sea Docs și Fresh Perspectives și după 1 ianuarie 2016 în cazul competițiilor de lungmetraje și scurtmetraje. De asemenea, filmele vor fi proiectate în premieră națională, cu excepția filmelor românești. Regulamentul complet al Pelicam 2017 poate fi consultat aici, iar aici găsiți formularul de înscriere.

Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni face parte din rețeaua internațională Green Film Network, o rețea cu 34 de festivaluri de film de mediu din toată lumea. GFN Award este decernat unuia dintre filmele propuse de fiecare festival, propunerea Pelicam pentru 2017 fiind câștigătorul secțiunii Black Sea Docs 2015“The Babushkas of Chernobyl” (USA/Ucraina, 2015).

În 2016, Pelicam a adus la Tulcea, pentru al cincelea an consecutiv, peste 30 de filme în premieră națională, regizori internaționali premiați, organizații de protecția mediului și jurnaliști.

Regulamentul complet Pelicam 2017

Formularul de înscriere Pelicam 2017