Ce ne place în Tulcea

Anca - CASA CU VERDE…

...de pe str Victoriei nr 3, care e așa micuță și familiară, plus ca e unul din puținele exemple de case tradiționale dobrogene încă în picioare prin centrul orașului…si clătitele de la City Bistro pentru că au multă ciocolată (așa cum ar trebui să aibă orice clatită) și multe fructe…”

casa TL

 

——

Ben – MONUMENTUL INDEPENDENȚEI

“Nu mi-e clar dacă este cel mai sus punct din oraș dar în mod clar este cel din care poți observa cel mai limpede tot ce mișcă orașul Tulcea : faleza pe toată lungimea ei și fluxul de oameni care o parcurg cu sau fără un scop anume, Dunărea care șerpuiește și din simplu fluviu devine deltă, toate dealurile Tulcei (micul Istanbul românesc), toate casele tipice dobrogene acoperite de verdeață pentru a le feri de lumina doborâtoare a soarelui, toate formele posibile de biserici care fac acest ținut atât de divers vizual -și etnic, și, în final, toate treptele scării Potempkine locale care duc către monumentul local al independenței naționale. Un loc aparte, între pământ, apă și cer, între grandios și intim. Atât pentru cei cărora le plac epopeele naționale cât și pentru cei care se feresc de ele.

—–

Corina – MAGAZINUL TURCESC CU TOATE PRODUSELE

Screen Shot 2018-04-23 at 19.56.10 turkish

“Recunosc că mi-a luat cam mulți ani până să-l descopăr, deși treceam prin fața lui zilnic, în perioadele mele în Tulcea. E drept că mai tot timpul aproape alergam între punctul A și punctul B, până când, într-o dimineață agitată de festival, un amic stătea la una din cele două măsuțe din fața magazinului, pe stradă, și-mi zice “Iubesc locul ăsta, au bragă!”. “Ce e braga?” Și double jack-pot, am descoperit și braga, de care m-am îndrăgostit pe vecie, și magazinul turcesc, unde merg acum de fiecare dată când ajung la Tulcea. Au cafea turcească, au rahat turcesc, au ceaiuri turcești, sunt super prietenoși, au ibrice, nucă în zahăr topit (nu mai știu ce denumire are) și câte și mai câte. Cel mai important e că e un loc cu suflet, că de-aia și revii. Să bei o cafea bună, la soare lângă taximetriști, o bragă sănătoasă și parcă ziua are mai mult sens, în toate sensurile.”