Ateliere Fara Frontiere

AFF Workshop

EcoQuiz – cine stie castiga

Descriere: De ceva timp exista in Romania cadrul legislativ pentru colectarea selectiva a deseurilor in general, reciclarea si reutilizarea lor. Din ce in ce mai multi actori – institutii precum scolile, societatea civila, ba chiar si companiile organizeaza campanii de informare pentru publicul larg. Se vorbeste mult de dezvoltare durabila si de responsabilitate.  Incepe sa se creeze o miscare, o mentalitate. Partea frumoasa este ca sunt din ce in ce mai multi oameni care isi doresc sa schimbe ceva, sa pastreze mediul curat si sanatos, oameni care se gandesc la intrebarile: “Ce se va intampla cu societatea noastra, cu planeta noastra?”,
“Cum vor trai copiii nostri?”, care iau atitudine si duc mai departe spiritul “verde/durabil/responsabil”.

Sa ai principii sanatoase si sa-ti asumi responsabilitatea sunt lucruri simple. Sa actionezi e provocarea ta, a noastra si a intregii comunitati, provocare care poate muta muntii din loc. Pentru ca atunci cand suntem mai multi care lupta pentru acelasi lucru, nu exista bariere, ci doar orizonturi.

Acest mic atelier isi propune sa initieze o discutie cu intrebari si raspunsuri de tipul: “ce/cum fac/ nu fac, dar pot face  EU?”

Premii simbolice (produse ale atelierelor noastre sociale) surpriza pentru public.

Durata: 1 ora
Nr maxim participanti 50 persoane.

Pentru inscrierea la acest workshop va rugam sa trimiteti un email la adresa [email protected], mentionand in corpul emailului numele si prenumele, coordonatele de contact (telefon si email). Va multumim pentru implicare!

Ateliere Fara Frontiere – este o asociatie romana non profit a carei misiune este insertia socio-profesionala a persoanelor in dificultate prin activitati economice: colectare, reciclare si reconditionare de echipamente IT&C uzate.

Activitatea de baza a asociatiei se bazeaza pe o abordare integrata a dezvoltarii sustenabile prin urmatoarele principii:
- integrarea socio-profesionala a persoanelor in dificultate prin activitati economice
- lupta impotriva poluarii prin reciclarea si reconditionarea deseurilor de echipamente electrice si electronice
- solidaritatea digitala prin donarea de echipament informatic (hard si soft) pentru proiectele de educationale si sociale

DEEE – deseuri de echipamente electrice si electronice. Se refera la acele echipamentele de care firma/persoana fizica doreste sa se debaraseze, fie pentru ca nu mai sunt functionale, fie pentru ca au fost casate. Exemple de echipamente electrice si electronice: calculatoare, monitoare, tastaturi, mousi, imprimante, scannere, faxuri, telefoane fixe, telefoane mobile, sisteme audio si video, frigidere, cuptoare cu microunde, aparate de iluminat, etc. Termenul se refera, de asemenea, la toate echipamentele destinate reutilizarii, reciclarii sau vanzarii.

Integrarea socio-profesionala – Ateliere Fara Frontiere este o intreprindere sociala care deserveste comunitatile dezavantajate cu ajutorul angajatilor permanenti si a voluntarilor. Asociatia ofera persoanelor in dificultate si somerilor de lunga durata oportunitatea specializarii prin traininguri de calificare si recalificare. Organizatia lupta impotriva excluderii sociale prin doua cai principale: oferirea de produse si servicii comunitatii si crearea de oportunitati in privinta formarii si angajarii pe piata muncii pentru persoane somere si in dificultate, precum persoane: cu dizabilitati, care au crescut in centre de plasament, persoane fara adapost, persoane cu adictii, persoane care au fost private de libertate etc.

 Materiale Reciclate – reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice este un proces prin care deseurile sunt transformate intr-un nou produs pentru a preveni pierderea de materii prime, a reduce consumul de materii prime, a reduce consumul de energie, a reduce poluarea aerului si a apei. Reciclarea este un element cheie pentru scaderea deseurilor si a poluarii si este unul din cele trei componente “Redu, Reutilizeaza, Recicleaza”.