Concert BabaZula în deschidere la Pelicam

VINERI, 13 iunie 2014, ora 21:30
Piața Mircea cel Bătrân, Tulcea

Intrarea liberă

Maeștrii neconstestați ai muzicii psihedelice turcești din secolul 21, BabaZula se desfășoară pe larg pentru a oferi fanilor o experiență unică în concertele live dar și în producțiile înregistrate. Mixând instrumente orientale ca sazul electric, darbuka și lingurile cu muzica electronică și sunetul modern, BabaZula își creează propriul stil numit psihedelic istanbulez.

Muzica celor de la BabaZula este un rock`n roll oriental din Istanbul ce se rostogolește într-un stil futuristic inspirat din sfarșitul anilor `60.

Showurile lor ce seamănă cu niște ritualuri șamanice sunt o combinație de multe discipline artistice, deseori încoporând dansuri din buric, costume, poezie, teatru, și desen performativ, oferind publicului un ospăț audio-vizual cutremurător. BabaZula își împărtășește moștenirea cu noi prin muzică, o muzică născută în Istanbul. BabaZula îi are în componență pe membrii fondatori Levent Akman (linguri, percuție, instrumente electronice și jucării), Murat Ertel (saz și alte instrumente cu corzi, voce, oscilatoare și teremin) și pe Özgür Çakırlar ce cântă la darbuka și percuție și pe vocala Melike Şahin.

Cu sprijinul

50_icr_bz