Concert SUBCARPAȚI în închidere la Pelicam

Duminică, 15 iunie, ora 21:30
Piața Mircea cel Bătrân, Tulcea

INTRAREA LIBERĂ

SUBCARPAȚI înseamnă BEAN, VALI UMBRĂ, DJ POWER PE VINIL & VJ ANDRI. Împreună cu Mădălina Pavăl, vor cânta la Tulcea pe 15 iunie în Piața Mircea cel Batrân, de la ora 21:30.

 
SUBCARPAȚI este un manifest cultural contemporan. Subcarpați s-a format în 2010, odată cu lansarea primului album, ce poartă același nume: SUBCARPATI, pe site-ul oficial www.subcarpati.com, proiect muzical la care au participat Bean (Şuie Paparude), Omu Gnom (Raparta), Mara Panaitescu şi DJ Limun. De atunci au mai scos două albume, COMPILAȚIA “CULESE DIN CARTIER” (iunie 2011) și UNDERGROUND FOLCLOR (iunie 2012). Pe 13 iunie 2014 vor lansa albumul “Pielea de găină”, la București.Albumele lor pot fi descărcate, gratis, de pe www.subcarpati.com

Ce înseamnă folclorul pentru Subcarpați?

Bean (liderul trupei, vocea și compozitorul/textierul pieselor): “O sursă de energie. Am fost genul de român care a renegat folclorul, care avea o impresie foarte proastă despre România. Până când am reînceput să ascult din nou muzică folclorică și inițial am zis că are legătură cu copilăria, dar începea să îmi placă din nou. Folclorul emitea către mine și așa a început să se formeze un soi de conștiință în capul meu, pentru că au fost oameni care au luptat pentru țara asta și care ne-au schimbat viața și, pentru ei, dar și pentru noi, trebuie să învățăm păstrăm valorile tradiționale”.