Expoziție foto Rewilding Europe și WWF-România, la Pelicam

Delta Dunării, perspective noi

Din filme de obicei reținem cadre care ne marchează, ne hrănesc imaginația și ne dau o perspectivă nouă asupra lumii în care trăim. În cadrul Festivalului Internațional Pelicam, Rewilding Europe și WWF-România propun o călătorie prin Delta Dunării în 40 de cadre, pentru a aduce publicul mai aproape de deltă și pentru a-l încuraja să pornească în propria expediție. Fotografiile realizate de Staffan Widstrand, Magnus Lundgren, Florian Möllers și Cristian Mititelu-Răileanu vă vor ghida prin adâncurile Dunării cu sturioni, pe luciul apei cu nuferi, prin pădurea Letea cu stejarii ei vechi, prin cotidianul vieții din Deltă, până în văzduh, desupra coloniilor de pelicani. Aceste imagini spun povestea uneia dintre zonele unde propunem o inițiativă nouă pentru conservare, în care oamenii protejează și trăiesc în armonie cu natura sălbatică.

 

Despre WWF (World Wide Fund for Nature) 

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Despre Rewilding Europe

Rewilding Europe propune o viziune nouă de conservare a naturii la nivel european, cu mai mult spațiu pentru natură, viață sălbatică si procese naturale. Să readucă varietatea vieții pentru ca noi toți să ne bucurăm de ea și să găsească noi soluții pentru ca oamenii să trăiască echitabil cu ajutorul naturii. Cele cinci zone în care Rewilding Europe lucrează sunt: Delta Dunării (România), Carpații Orientali (Slovacia și Polonia), Carpații Sudici (România), Munții Velebit (Croația) și Vestul Peninsulei Iberice (Portugalia și Spania). Rewilding Europe își propune să redea sălbăticiei cel puțin un milion de hectare de teren până în 2022, să creeze zece zone sălbatice și spații naturale de calitate care să devină baza pentru o noua economie rurală competitivă, durabilă în aceste zone. Servind ca exemple pentru ceea ce se poate realiza și în altă parte. Mai multe detalii pe: www.rewildingeurope.com/areas/danube-delta/