Filme pentru copii

Poveștile mării

Poveștile mării este un program de 3 scurt-metraje de animație dedicate celor mici (3-6 ani) prin care descoperă frumusețile mării.

MICUL VAPOR DIN HÂRTIE ROȘIE - Aleksandra Zareba (Germania, 13 min.)
Un vaporaș din hârtie visează să exploreze marea si pleacă într-o călătorie pe toate mările de pe pământ.

ENCO,  O TRAVERSARE LA ABURI – Ignacio Ruiz & Gabriela Salguero (Chile, 17 min.)
Pe o plajă pustie, un băiețel se urcă la bordul unei nave misterioase. Așa începe călătoria sa între vis și realitate.

OMULEȚUL DE NISIP  – Pärtel Tall (Estonia, 15min.)
Ce se întâmplă când plecăm de pe plajă seara? Omuleții de nisip prind viață!

 

Povestea prințesei Kaguya

Cel de-al cincilea și, totodată, ultim film făcut de Isao Takahata la Studiourile Ghibli este bazat pe povestea japoneză Povestea tăietorului de bambus.

dpă o poveste de secolul 10, una dintre cele mai vechi poveşti japoneze, cunoscută încă tuturor japonezilor.Citeste mai mult: adev.ro/nnilh7

Într-o zi, un bătrân tăietor de bambus vede un copac crescând din pământ, înflorind şi prezentând o mică prinţesă, ca o păpuşă. Deşi la început este speriat şi se culcă la pământ în faţa miracolului, bătrânul ia apoi prinţesa şi o duce acasă la nevastă, unde o cresc ca pe un copil.

Filmul este, pe bună dreptate, o capodoperă animată în care imagini sublime se îmbină la perfecție cu superba coloană sonoră a lui Joe Hisaishi.

 

Amazonia

Amazonia este o odă la frumusețea pădurii tropicale și diversitatea ei.

Pădurea amazoniana e prezentată prin povestea unei maimuțe capucin. Sai s-a născut și a crescut în captivitate , până ce se prăbușește cu avionul și rămâne singur în pădurea tropicală. Își începe aventura extraordinară în care se confruntă cu prădători de temut, plante otrăvitoare și mareea Amazonasului, în timp ce constată că singura lui speranță e să își găsească o familie.