Green Film Making Workshop la Tulcea

GreenFilmMaking_logoThe Green Film Making Project (Olanda) la festivalul Pelicam, Tulcea, 14-15 iunie 2014

Sâmbătă, 14 iunie, și duminică, 15 iunie, proiectul olandez The Green Film Making Project va fi prezent la Pelicam și va propune un workshop inedit despre cum se poate face un film în condiții cât mai “green” cu scopul de a avea un impact cât mai mic asupra mediului înconjurător.

Industria de film din România crește și se profesionalizează, prin urmare festivalul Pelicam vrea să aducă la cunoștință unele practici de bun simț în privința producției de film și respectului față de mediul înconjurător.

Workhsopul va fi coordonat de Dorien Grötzinger, Event Producer pentru The Green Film Making Project și de Brechtje Smidt, CEO/Director la Deepeei Film Productions din Olanda.

În cadrul workshopului se vor da idei și repere pentru a aborda producerea unui film într-un mod sustenabil. Ce trebuie făcut în privința asta și de asemenea ce nu trebuie facut? Brechje va detalia de asemenea două exemple de film pe care Deepeei Film Productions le-a produs într-un mod sustenabil: “Balance” și “Going South”. Primul a fost propus la Oscar de către Eye Film Institute Netherlands, în categoria Best live Action Short Film.

Workshopul va fi ținut în limba engleză.

Desfășurătorul workshop-ului și condițiile de înscriere le găsiți aici.

Pentru mai multe informații consultați:

http://www.deepeei.com/balance/
http://www.deepeei.com/going-south-cycling-through-the-americas/

Proiectul The Green Film Making este o inițiativă Strawberry Earth al cărei scop este de a provoca profesioniștii din industria de film din Olanda și nu numai să abordeze producția de film într-un mod mai sustenabil din toate punctele de vedere. Din 2012 Green Film Making a colaborat cu multe case de producție, institute de film și televiziuni active în domeniul cinematografic. În 2013 a apărut primul ghid despre producția de film sustenabilă din Olanda, numit ‘How to Green your Film Production (so far)’. Ghidul a fost lansat în cadrul Netherlands Film Festival. Proiectul Green Film Making colaborează de asemenea cu două școli de top din industria audiovizuală olandează.

Printre partenerii proiectului Green Film Making se pot menționa Ministerul de Economie al Olandei, NTR – televiziunea publică specializată în știri, educatie și cultură, și Netherlands Film Fund.

Pentru mai multe informații despre Strawberry Earth accesați: www.strawberryearth.com și pentru  Green Film Making Project: www.greenfilmmaking.com.

Workshopul The Green Film Making este organizat în cadrul Festivalului Pelicam cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România.