Keith Partridge Lecture

Keith Partridge este renumit pentru cariera sa în lumea filmului extrem și pentru rolul de cameraman al unor producții ca Touching the Void (câștigător al premiului Bafta), The Beckoning Silence, premiat cu Emmy și seria-pilot BBC: “Human Planet“.

Cele peste 60 de filme l-au purtat pe Partrige într-o continuă aventură prin cele mai ostile și spectaculoase părți ale Planetei. Din nordul Eigerului la iarna în zonele arctice și Alaska, din peșterile din Papa Noua Guinee la vârful Everest, Keith a forțat limitele cinematografului extrem pentru televiziune și cinema. Producțiile în care a jucat un rol decisiv au fost apreciate cu zeci de premii internaționale, dintre care trei premii Bafta și un Emmy. În 2004, Keith a fost onorat cu premiul “Camera Extreme” la Festivalul Internațional al Exploratorilor pentru documentarul “Touching the Void” al regizorului Kevin Macdonald. În 2012 a primit premiul Emmy“Outstanding Cinematography” pentru seria BBC “Human Planet”.

În iarna anului 1990, dupa 6 ani extremi de muncă, Keith Partridge renunță la jobul de cameraman și sunetist din cadrul BBC. Trei săptămâni mai târziu rămâne blocat într-o peșteră, sub zăpadă, în urma unei avalanșe, cu dubii legate de viitorul său.

Strategia sa implică un mare risc, implicând aici vânzarea tuturor bunurilor sale, cu excepția kit-ului de escaladare. În momentul în care o altă furtună puternică a atins Islanda, Keith a fost determinat de pasiunea sa pentru locurile salbatice, iar “mariajul” cu aventura, îmbinat cu cinematografia reprezentau cea mai bună decizie.

Experiența sa vastă l-a ajutat să dezvole tehnici de filmare ce au catapultat spectatorul în cele mai izolate locații din întreaga lume. Inventează o tehnică revoluționară de filmat. Instruiește în cadrul Centrului Național BBC și deține un rol important în dezvoltarea Academiei de Film Aventurier în UK și în cea a workshop-ului de Cinematografie Aventuriera din Banff, Canada. Filmele sale au fost prezentate în cadrul BBC, Discovery, Channel 4, ITV, National Geographic, Pathe Films sau 20th Century Fox.

A fost unul din purtătorii oficiali ai Torței Olimpice la Londra, în cadrul Olimpiadei din 2012.

Keith va fi alături de noi la Pelicam 2013, iar sâmbătă, 15 iunie, ora 14:30 ne va vorbi despre experiențele sale EXTREME.
Art Cafe, Casa Avramide.