Lumea secretă a planctonului

19_Blue_copepod__SouthPAC__Noan_LeBescot_CNRS_Tara_OCeans_2011

 

Le monde secret du plancton” / “Lumea secretă a planctonului” este expoziția foto care va ajunge din Paris la Tulcea special pentru Pelicam. Tulcenii și participanții la festival se vor putea bucura de o serie de fotografii extraordinare realizate de studenții de la École nationale supérieure des Arts Décoratifs în jurul tematicii poluării din Marea Mediterană, unde nava științifică Tara a organizației Tara Oceans desfășoară activități de cercetare.

Expoziția adusă de Tara Oceans la Pelicam va putea fi vizionată în centrul civic din Tulcea pe perioada festivalului, între 12 și 14 iunie.

Tara Oceans este o organizație neguvernamentală internațională, cu 10 ani experiență în cercetarea climei planetei, organizație care a obținut statutul special de observator permanent la ONU. Tara Oceans a realizat filmul de deschidere a Conferinței Climatice COP 21 de la Paris, în cadrul cărei va coordona pavilionul dedicat apelor și oceanelor.

Tara Expeditions organizează expediții de explorare a oceanelor, în colaborare cu laboratoare și instituții internaționale prestigioase. Expediția Tara Oceans este prima care încearcă să realizeze un studiu global al planctonului marin, singurul ecosistem cu adevărat permanent la scară planetară. Studierea planctonului înseamnă evaluarea pulsului planetei. Tara Oceans a inclus și studierea mai multor recife de corali, precum și a poluării cu microparticule de plastic a apelor.