Norzeatic & Khidja Live Band / Invitat: Iordache (saxofon)

In data de 16 iunie Norzeatic si Khidja, proiect hip-hop cu influente jazz, funk, electro avand în prim-plan pe cunoscutul Vexxatu Vexx, vor sustine un concert in cadrul Festivalului International de Film PELICAM in Piata Civica din Tulcea.

Norzeatic si Khidja sunt un crew de hip hop/jazz cu inflexiuni electronice, avand o componenta deschisa in formula Live Band, in care activeaza, printre altii, bateristul Tavi Scurtu, saxofonistul Iordache, vibraphonistul Alex Anastasiu and polivalentul Electric Brother.

Norzeatic este maestru de ceremonii, textier si interpret, talkboxer, isi face dublaje singur iar cu celelalte maini canta la chitara sau sintetizator. Rusu canta la keyboards iar Flore isi arata maiestria la pick-up (scratch-uri, cut-uri si efecte de sunet), drum machine sau theremin. Ambii DJi produc beat-uri si instrumentale in cadrul grupului.

In primavara acestui an, Norzeatic si Khidja au lansat cel de-al doilea album, Caravana PM-AM.
In live ei vin mereu cu noutati – piese noi, invitati surpriza, improvizatie si ritmuri de dans. Motto-ul este “Noi aducem ceva nou la fiecare show / Beat-uri, rime, sau macar un tricou”.

Inainte de concert tulcenii vor avea sansa de a asista tot in aer liber la premiera nationala a filmului ARAL THE LOST SEA, film regizat de Isabel Coixet, regizoare ce a concurat pentru premiile Palme d’or si Ursul de Aur la Berlinale. Filmul, narat de actorul britanic Sir Ben Kingsley, celebru pentru interpretarea sa din filmul Lista lui Schindler  si pentru rolul care i-a adus un premiul Oscar, respectiv filmul GANDHI, povestete intr-un mod poetic cvasidisparatia marii Aral.