“Primul meu film documentar” cu Asociația Vira

image_makingofFestivalul Pelicam le propune anul acesta liceenilor din Tulcea workshop-ul «Primul meu film documentar – atelier practic pentru liceeni», care va fi susţinut şi moderat de Asociaţia Vira.

«Primul meu film documentar – atelier practic pentru liceeni» reprezintă continuarea şi dezvoltarea proiectului « Rulment – atelier de educaţie alternativă », desfăşurat de Asociaţia Vira în municipiul Bârlad, în anii 2012 şi 2013. Participanţii la cele 2 ediţii ale workshop-ului au obţinut rezultate deosebite : o selecţie în cadrul Short Film Corner -Festivalul de Film de la Cannes, mai 2013, selecţie şi premiu în cadrul Astra Film Festival – festival de film documentar, Sibiu, octombrie 2013.

Atelierul constă în predarea tehnicilor de documentare socială şi a tehnicilor utilizate în realizarea filmelor documentare. Finalitatea workshopului o reprezintă sesiunile practice şi realizarea unui film documentar scurt, de către fiecare echipă în parte.

Perioada de desfăşurare workshop : 9-15 iunie, Tulcea.

Se pot înscrie : elevi ai claselor 9-11 din toate liceele din Tulcea.

Locuri disponibile: 12.

Modalitate de înscriere : prin completarea formularului de înscriere și trimiterea la adresa de mail: [email protected], cu numele „Atelier Film Documentar VIRA” în subiectul mailului.

Deadline înscrieri : 5 iunie. Anunțarea selecției: 6 iunie.

Rezultate: 4 filme documentare scurte proiectate în cadrul festivalului Pelicam, ediţia a III-a. Toţi participanţii la atelier vor primi câte o diplomă de participare şi una de voluntariat.

Formularul de înscriere și regulamentul le găsiți aici.

Pentru informaţii suplimentare, îl puteți contacta pe Bogdan: 0735 549 584.