“Primul meu film documentar” cu Asociația Vira

afis_opencall_facebook_landscape_tulcea (1)

Festivalul Pelicam le propune pentru al doilea an consecutiv liceenilor din Tulcea workshop-ul «Primul meu film documentar – atelier practic pentru liceeni», care va fi susţinut şi moderat de Asociaţia Vira.

«Primul meu film documentar – atelier practic pentru liceeni» se afla la a doua ediție în cadrul Pelicam. Participanţii ediția de anul trecut a workshop-ului au realizat patru filme documentare despre Tulcea și imprejurimile orasului. Filmul Clubul Sportiv Danubiu realizat de Andrei Coca și Andrei Mihai a fost proiectat la Gala Decernarii premiilor editiei din 2014 iar filmul Colecționarul face parte din selecția oficială a Super – festival de filme facute de adolescenti – iunie 2015.

Atelierul constă în predarea tehnicilor de documentare socială şi a tehnicilor utilizate în realizarea filmelor documentare.

Finalitatea workshopului o reprezintă sesiunile practice şi realizarea unui film documentar scurt, de către fiecare echipă în parte.

Perioada de desfăşurare workshop : 10-12 iunie 2015.

Se pot înscrie : elevi ai claselor 9-11 din toate liceele din Tulcea.

Locuri disponibile: 12.

Modalitate de înscriere: prin completarea formularului de înscriere și trimiterea la adresa de mail bogdan @ virafilms.com

Deadline înscrieri : 7 iunie.

Anunțarea selecției: 8 iunie.

Rezultate: 4 filme documentare scurte proiectate în cadrul festivalului Pelicam, ediţia a IV-a. Toţi participanţii la atelier vor primi câte o diplomă de participare şi una de voluntariat.

Formularul de înscriere poate fi descărcat de aici.

Pentru informaţii suplimentare, îl puteți contacta pe Bogdan: 0735 549 584.

TRAILERUL filmelor realizate în cadrul workshop-ului 2014 la Pelicam:


Despre Asociația Vira

Începând cu 2012, Asociaţia Vira desfăşoară proiecte de educaţie nonformală ce utilizează filmul documentar ca principală metodă de stimulare a creativităţii şi implicării civice în rândul tinerilor. Este vorba de ateliere de lucru cu sesiuni teoretice şi practice, multe incursiuni pe teren şi lucru în echipă. Toate acestea cu un scop bine definit: realizarea de către tineri a propriilor filme documentare. Atelierele organizate de Asociația Vira s-au desfășurat în mai multe orașe din țară:

„Rulment – atelier de educaţie alternativă” | Bârlad 2012-2013

„Filmat în comunitatea mea. Atelier de film documentar” | Bucureşti 2014

„Primul meu film documentar” | Tulcea, în cadrul Pelicam, 2014

„Primul meu film documentar” | Sibiu, în cadrul AstraFilm 2014

„Primul meu film documentar” | București, în cadrul Super – festival de film pentru adolescenți 2015

 

Workshop-ul este organizat cu sprijinul:

brd