Workshop de jurnalism radio în colaborare cu Organizația Internațională a Francofoniei

Pentru al doilea an consecutiv, Pelicam organizează un atelier de jurnalism radio în colaborare cu Organizația Internațională a Francofoniei, Centrul Regional Francofon pentru Studii Avansate în Științe Sociale și Agenția Universitară a Francofoniei.

Atelierul va avea loc în perioada 12 – 19 iunie 2016, la Tulcea și se adresează masteranzilor și tinerilor profesioniști în domeniul jurnalismului din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Ungaria, Kosovo, Moldova, România și Ucraina. Cei 10 participanți vor realiza un reportaj pe marginea uneia din temele de mai jos, sub îndrumarea lui Julien Trambouze, jurnalist la Radio France și profesor de jurnalism la Universitatea Aix-Marseille.

Temele care pot fi alese de participanți:

*Evoluția situației mediului în Delta Dunării în ultimii 20 de ani. Care sunt semnele acestei evoluții? Delta e mai bine protejată ca înainte sau nu? Care sunt principalele riscuri care amenință degradarea deltei?

*Cum se recoltează trestia din deltă și la ce folosește?

*Pescuitul profesionist e compativil cu statutul de rezervație a biosferei? În ce condiții?

*Turismul e o șansă sau o amenințare la adresa deltei?

*Viața în Delta Dunării. Care sunt particularitățile și adaptările locale în ce privește viața de zi cu zi într-o zonă umedă ca Delta Dunării?

*Rolul locuitorilor în protejarea naturii și deltei. Ce practici locale merită conservate și dezvoltate?

 

l2 LogoAUF+Francophonie l3