Invitați 2015

marchais

Dominique Marchais, Franța

Regizor francez, el vine pentru prima dată la Pelicam în cadrul restrospectivei consacrate muncii sale de documentarist. Lăudat din 2003 cu scurt metrajul “Lenz échappé”, a realizat de atunci două filme documentare de mare calitate și premiate în consecință, respectiv “Le temps des grâces” (2010) și “La ligne de partage des eaux” (2014).  Al doilea este difuzat pentru prima dată în România.

benjamin

Benjamin Hennot, Belgia

Născut în Belgia, Benjamin Hennot a regizat în 2013 documentarul “La jungle étroite” (“Jungla strâmtă”) în care a urmărit viața unui fost sindicalist luptător în grădina experimentală de care se ocupa pentru asociatia “Fraternités ouvrières”, în orașul francofon Mouscron din Belgia. Filmul a participat la multe festivaluri din străinătate, iar la Pelicam va fi proiectat în cadrul competiției Fresh Perspectives.

zerbini

Adrien Zerbini, Elveția

Animator și jurnalist pentru RTS (Radio Télévision Suisse)  și producător independent, Adrien Zerbini cunoaște bine România unde a realizat numeroase materiale radiofonice despre Delta Dunării și despre problemele de mediu locale. Este specializat în jurnalism de mediu. La Pelicam va realiza o emisiune de o oră în direct pe data de 13 iunie pentru cunoscuta emisiune de mediu “Prise de terre” realizată de jurnalista Lucille Solari.

nocem

Nocem Collado, Spania

Născută la Granada în Spania, Nocem Collado își face debutul în film documentar în 2011 cu filmul “Cartografía de la soledad” (Cartografia singurătății) care aborda singurătatea și tristeta cruntă a trei femei părăsite de soții lor în India, Nepal și, respectiv, Afghanistan. Ea vine la Pelicam anul acesta să își prezinte “La mujer y el agua” (“Femeia și apa”), filmul câștigător al premiului Green Film Newtork 2015 pentru cel mai bun documentar de mediu al anului.

evan

Evan Carpenter, SUA

Evan este co-producătorul filmului “White Earth” regizat de J. Christian Jensen prezentat în cadrul competiției de scurt metraje la Pelicam 2015. “White Earth” se bucură de numeroase prezențe la mai multe festivaluri din întreaga lume și a fost nominalizat în 2015 pentru cel mai bun scurt metraj la Oscar.

baptist

Willem Baptist, Olanda

Willem Baptist (1979) este un regizor care locuiește în Rotterdam, Olanda. Filmele lui au fost proiectate în competițiile a numeroase festivaluri de film precum IDFA, HotDocs, Rotterdam IFFR, Toronto TIFF, Karlovy Vary. Vine la Pelicam pentru a-și prezenta ultimul lui documentar “Wild Boar”, 2013 (“Mistreț sălbatic”, 2013) care a fost nominalizat la Golden Calf la Netherlands Film Festival și premiat la Visions Du Réel Festival în Elveția.

eliza

Eliza Kubarska, Polonia

Născută în 1978 la Lodz în Polonia, Eliza Kubarska este regizor de film documentar, artist și sculptor. Este, de asemenea, alpinistă, considerată una dintre puținele femei din lume care au deschis rute noi. Lucrează în prezent la ultimul ei film,”K2 Touching the Sky”. Vine la Pelicam pentru proiecția filmului său “Walking Under Water” prezentat în competiția principală. Filmul a câștigat premiul special al juriului la festivalul Hot Docs din Canada

ildiko

Ildikó Zonga Plájás, România

Ildikó Plájás a studiat Antropologie și Studii Culturale în România și Ungaria și a absolvit Etnografie Vizuală la Leiden University. “Dialoguri de baltă” este primul ei film antropologic.

11. Im Publikum - Gerd Haag (TAG_TRAUM Filmproduktion)

Gerd Haag, Germania

Gerd Haag este producător de film, reprezentant al casei de producție TAG/TRAUM Filmproduktion Koln din Germania. El este producătorul filmului “Tristia: The Black Sea Odyssey” (Germania, 2014) și vine la Tulcea pentru proiecția documentarului.

niels

Niels Stokholm

Niels Stokholm este un fermier octogenar din Danemarca. El practică agricultura biodinamică la ferma lui  Thorshøjgaard și distribuie produse unora dintre cele mai bune restaurante din lume. Dar nu toată lumea este pasionată de metodele holistice folosite. Autoritățile și birocrația amenință să închidă ferma. El este protagonistul documentarului “Good Things Await” (Danemarca, 2014).

bingol

Bingol Elmas

Bingol Elmas a absolvit departamentul de Radio, Televiziune și Cinema a Facultății de Comunicare din cadrul Universității din Marmara. A lucrat ca reporter la mai multe televiziuni între 1998 și 2001. A lucrat, de asemenea, la Asociația Realizatorilor de Documentare din Turcia timpde opt ani. Lucrează în prezent la Asmin Film Company ca regizor, producător și scenarist.

ronana

Arnaud & Ronan Kerneur

Ronan (foto) și Arnaud sunt doi frați din Franța care lucrează împreună în domeniul filmului documentar. Ronan regizează, ajutat de Arnaud care coordonează și munca de producție la casa lor de producție, Tropos films. Primul lor proiect a fost “Chronique d’une défaite” (“Cronica unei înfrângeri”) în 2012. Cei doi frați vin la Pelicam pentru a-și prezinta filmul “L’expérience Cecosesola” (“Experiența Cecosesola”) care concurează în cadrul competiției Fresh Perspectives 2015. Filmul prezintă un exemplu de cooperativă de succes din Venezuela.

Citeşte mai mult Inchide