Invitați 2016

catherine

Catherine Scholz – Line Producer, Germania

Catherine s-a născut și a crescut în Germania. După terminarea școlii, s-a mutat în Italia și s-a înscris la Universitatea de Film și Artele Spectacolului din Bologna. Și-a completat studiile cu un curs de antropologie culturală la UWA în Australia și și-a obținut masterul cu o teză experimentală despre reprezentările populațiilor indigene în film.
Ea a fost implicată în proiectul ‘I Talk Otherwise’ de la început ca producător, fiind în același timp asistent de regie pe platou. Ea se ocupă de distribuția filmului în țările vorbitoare de germană, dar și în Grecia, țara în care locuiește din 2011.

La Pelicam va prezenta filmul I Talk Otherwise, la a cărui producție a participat.

Citeşte mai mult Inchide
ioana ciolacu

Ioana Ciolacu – designer, România

Ioana Ciolacu este designer român. A studiat fashion design la London College of Fashion. În 2010 și-a deschis casa de modă în București. Ioana incorporează principiile sustenabilității în business-ul ei. Resturile de materiale rămase sunt trimise la Călărași pentru a fi folosite în realizarea de covoare tradiționale.

attilla szocs

Attila Szocs, România

Attila Szocs este campaigner pentru acces la pământ, suveranitate alimentară și drepturilor micilor fermieri la Eco-Ruralis, asociație din Cluj cu peste 3.000 de membri în toată țara. Attila cercetează fenomenul acaparării de terenuri agricole în România, fiind coordonatorul ultimului studiu pe această temă.

lavinia

Lavinia Andrei, România

Lavinia Andrei este președinta Fundației Terra Mileniul III, organizație care de peste 20 de ani militează împotriva energiei nucleare și în favoarea unui viitor energetic curat. Lavinia este o activistă cu 25 de ani de experiență în domeniul protecției mediului.

stefan ghenciulescu

Ștefan Ghenciulescu – arhitect, România

Ștefan Ghenciulescu este architect, publicist și cercetător în domeniul arhitecturii și urbanismului. Redactor-șef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM. Doctorat în urbanism în 2004. Proiecte de arhitectură, design şi urbanism, bursier NEC şi profesor invitat la şcoli de arhitectură din Belgia şi Germania.

laura stefanut

Laura Ștefănuț – jurnalistă, România

Laura Ștefănuț este jurnalistă, în prezent editor la DigiTv. Colaborează cu Casa Jurnalistului, Think Outside the Box și alte instituții media naționale și internaționale. A realizat investigația “Fabricat în Europa” în cadrul Balkan Fellowship for Journalistic Excellence, o investigație despre abuzurile din fabricile de confecții din România și Bulgaria.

Razvan Sima_mug shot

Răzvan Sima – regizor/DOP, România

Bazat pe un instinct de a cunoaște și înțelege natura umană, Răzvan Sima a ales audiovizualul pentru a-și exterioriza ideile. Primii pași în lumea artelor i-a făcut în cadrul secției de Multimedia a Facultății de Arte a Universității de Vest Timișoara, urmată de o dublă specializare – regie și imagine, în cadrul unei școli Nord Americane de film, Vancouver Film School.

Din 2010 și pâna în prezent Răzvan a oscilat între rolul de regizor și cel de director de imagine pentru producții publicitare, ficțiune și documentar. La Pelicam 2016 va prezenta documentarul său, Păstrătorii de rost.

 

 

Citeşte mai mult Inchide
tamini

Noël Tamini, Elveția

În anii 70, Noël Tamini, poreclit poetul din Salvan, a fondat revista Spiridon. Timp de 15 ani, revista a promovat noua viziune a alergatului pe distanțe lungi în toată lumea, urcând pe baricade pentru a apăra marile cauze: dreptul de a practica sporturi pentru toată lumea, mai ales pentru femei, distanțarea de sistemele federative în sport și liberatatea de a organiza curse în afara stadioanelor.

La Pelicam 2016 va prezenta filmul FREE TO RUN.

Ukraine Revolution

Stéphane Siohan – jurnalist/regizor, Franța

Stéphane Siohan este jurnalist, regizor și producător de filme documentare pentru casa de productie EAST ROADS. Bazat la Kiev din 2013, este corespondent pentru Le Figaro, Le Temps, Le Soir, Canal+, iTele, RTL, Radio Canada. Stéphane urmărește revoluția Maïdanului, anexarea Crimeei de către Rusia și războiul din Donbass, care continuă și astăzi. La finalul anului 2015 a fost nominalizat la premiul Bayeux-Calvados dedicat corespondatelor de război, una din cele mai prestigoase recompense de profil din Franța, nominalizat pentru reportajele făcute în cadrul acestui conflict, publicate în Society și Le Figaro. 

Citeşte mai mult Inchide
max

Maxime Gyselinck – fotograf, Belgia

Max Gyselinck este un fotograf belgian care locuiește și lucrează în Atena din 2002.

A lucrat și publicat pentru numeroase reviste și ziare internaționale, ca  Le Monde, L’Obs, Le Soir, Causette, La Tribune, Le Figaro, The Guardian, Land among others.În 2002 s-a mutat în Atena și a început să lucreze ca fotograf independent, acoperind subiecte variate, de la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 la actuala criză economică și socio-politică din Grecia.

borja zausen

Borja Zausen – regizor, Spania

Borja Zausen este un fotograf si realizator de film născut în Madrid și care locuiește în Palma de Mallorca. În 2007 el a realizat primul său film, El Beso Salado. Între 2007 și 2008 el a scris și regizat trei scurtmetraje – AmasalavidaTaujans and Taujans, la trobada.  De asemenea, a realizat mai multe filme documentare. Fiind interesat de tematica de mediu și sustenabilitate, el a colaborat cu diverse organizații ecologice și încearcă să evite emisiile de dioxid de carbon în cadrul proiectelor sale.

simone eleveld

Simone Eleveld – regizoare, Olanda

Simone Eleveld este o realizatoare de film din Amsterdam. După terminarea studiilor în analiză culturală și literatură, a început să lucreze ca regizor în 2013, având printre clienți Ministerul Sănătății din Olanda, platforma culturală Archis și Metabolic. Cu aceștia din urmă a colaborat și în realizarea debutul ei în film documentar, Curente urbane. Interacțiunea între mișcări locale și autorități continuă să o intereseze, iar tema apare regulat în lucrările ei.

cynthia mooij

Cynthia Mooij – producătoare, Olanda

Cynthia are licența în Afaceri Internaționale și Management de la Universitatea de Științe Aplicate din Rotterdam. În 2014 a început să lucreze cu Metabolic Foundation și este, de asemenea, implicată și în Fundația din Caraibe pentru Dezvoltare Durabilă. Cynthia își propune să combine afacerile cu interesul ei pentru dezvoltare durabilă  și crede în responsabilizarea oamenilor prin educație și antreprenoriat civic. Ea este unul din producătorii filmului Curente urbane.

reet-aus

Reet Aus – fashion designer, Estonia

Reet Aus lucrează ca designer de modă din 1997. Din 2002 ea și-a creat colecțiile folosind principiul refolosirii materialelor aruncate pentru a crea un produs de valoare mai mare, sau reciclare creativă (upcycling). Acest proces permite deșeurilor textile produse în timpul fabricării articolelor de îmbrăcăminte să fie trimise înapoi în procesul de producție prin design inteligent, reducându-se altfel în mod vizibil impactul industriei asupra mediului. Reet Aus și-a scris teza de doctorat pe posibilitatea introducerii reciclării creative în producția de masă din industria modei. Reet este cercetător senior la Academia de Arte din Estonia și activează ca designer de costume pentru producții cinematografice și teatrale din Estonia.

Onoruri: TOP 3 Inițiativa Ecologică Europeană (2014), Femeia anului (BPW Estonia 2014), Tânăr estonian remarcabil (TOYP Estonia 2014), Inițiativa Ecologică (Ministerul Mediului 2013), Întreprinderea socială a anului (ONG 2013), Femeia anului – Revista Anne ja Stiil (2013), Fashion Motor (2009), Premiul anual pentru arte teatrale Natalie Mei (2007), Premiul Teatral Estonian (2006), Premiul Cultural al Republicii Estoniei (2004), Little Needle (2003).

Citeşte mai mult Inchide
Lucy Siegle - executive producer_small

Lucy Siegle – jurnalistă The Guardian & BBC One, UK

Lucy Siegle scrie o coloană săptămânală de viață etică pentru The Observer din 2004 și două cărți – Viață ecologică în jungla urbană și Să mori pentru. Și-a adus contribuția la numeroase programe de televiziune și radio, inclusiv la reviste – Marie Claire, Grazia și Elle. Ea vorbește și realizează reportaje despre probleme de mediu pentru televiziune și radio, pentru programe ca The 5 O’Clock Show, The Wright Stuff pe Channel 5 Sky News și You and Yours de la BBC Radio 4. Lucy scrie la The Guardian și este reporter pentru The One Show al canalului BBC One.

http://www.theguardian.com/profile/lucysiegle

Citeşte mai mult Inchide
holly_morris_

Holly Morris – regizoare, USA

HOLLY MORRIS (Regizor / Producător / Scenarist)

Holly Morris este o scenaristă, regizoare și producătoare ce explorează viețile femeilor contemporane din întreaga lume ce își asumă riscuri. Pe lângă The Babushkas of Chernobyl (Bunicile din Cernobîl), celelalte documentare ale sale despre idoli imbrobabili includ Behind Closed Chad-ors (După chadors - Iran), Holy Cow (Vaca sfântă - India), Mana Wahines (Noua Zeelandăși Paradox Found (Paradox găsit - Cuba) – toate difuzate de PBS și transmise în peste 20 de țări ca parte a seriei Adventure Divas (Dive îndrăznețe). Eseul ei multi-premiat Bunicile din Cernobîl, care stă și la baza filmului este și subiectul celebrei ei discuții  TED Talk. Este și autoarea Dive îndrâznețe: căutând un nou tip de heroină pe glob (Random House), numită carte notabilă despre explorare de New York Times. Recentul ei reportaj despre subcultura ‘Stalkers/Căutătorii’ ce intră ilegal în zona interzisă a Cernobîlului a apărut în revista Slate. Morris este prezentatoare a seriei de călătorie Globe Trekker difuzat de PBS, și trăiește și lucrează în Brooklyn, New York.

Citeşte mai mult Inchide