Juriu 2013

Filme

Artur-Liebhart-300x225

ARTUR LIEBHART

Nascut in 1964. Absolvent al Universitatii din Varsovia. Fondator si director al FESTIVALULUI DE FILM PLANETE DOC si al casei de distributie AGAINST GRAVITY in Varsovia. Specializat in documentare de lungmetraj si in cinema-ul de autor European si Asiatic. Expert al Institutului Polonez de Film. Implicat, de asemenea, intr-un program educational focusat pe filme documentare pentru licee si universitati.

www.planetedocff.pl www.againstgravity.pl

jean-paul-Jaud-portrait1

JEAN PAUL JAUD

Absolvent al Scolii Louis Lumiere, cu o pasiune pentru Kurosawa, Jean-Paul Jaud s-a nascut pentru a regiza. A “cazut” in capcana televiziunii din greseala si a luat parte la crearea aventuroasa a CANAL +, post pentru care a filmat meciuri de fotbal si evenimente sportive live asa cum ar fi filmat filme. Jean-Paul Jaud obisnuia sa filmele fotbalul precum un documentar! Incepand cu 1986, foarte afectat de catastrofa de la Cernobal, Jaud a devenit preocupat de importantele ecologice. In 1990, regizeaza “Cele patru anotimpuri ale pastorului”, un tribut adus naturii in muntii Pirinei. Acest film a fost premiat in intreaga lume si a reprezentat punctual de inceput pentru colectia “Patru anotimpuri in Franta”.

A mai regizat filmul “Copiii nostri ne vor acuza” pe care l-am prezentat anul trecut la festival. Acesta reprezintă un testimonial rar despre problemele legate de scăderea calității mâncării în întreaga lume.

Presat de urgentele ecologice si convins de faptul ca cinema-ul are un rol major in protectia civilizatiei si planetei noastre, Jean-Paul Jaud allege sa clarifice solutiile.

Citeşte mai mult Inchide
thomas

THOMAS CIULEI

Thomas Ciulei, fiul cineastului român Liviu Ciulei, a urmat studii de cinematografie la Munchen şi New York şi a regizat şi produs filme în ultimii 20 de ani, punând un mare accent pe documentare. Cu toate că regizorul ştie că în România sunt puţine condiţii pentru a face documentare, din moment ce  televiziunile şi cinematografele nu sunt interesate de aceste producţii, el n-a renunţat niciodată la acest gen brut şi onest de film. În schimbul fidelităţii regizorului, documentarele i-au adus multe premii internaţionale.