Juriu Pelicam 2015

Lung Metraje

ciolosbun

Dacian Cioloș, România

Dacian Cioloș a fost comisar european pentru agricultură între februarie 2010 și noiembrie 2014, în Comisia Barroso. De profesie inginer agricol, Cioloș a absolvit Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. A absolvit doctoratul în economia dezvoltării agricole la Universitatea din Montpellier.  În calitate de comisar european pentru agricultură, a contribuit la adaptarea Politicii Agricole Comune.

faridabun

Farida Pacha, India

Farida Pacha este regizoare, producătoare și scenaristă, absolventă a unui master de producție de film în cadrul Southern Illinois University, după care a realizat mai multe filme experimentale, educaționale și documentare. Filmul ei Seedkeepers a câștigat Indian National Film Award în 2006. My Name is Salt este primul ei film documentar de lungmetraj care a câștigat numeroase premii, printre care First Appearance Award la IDFA 2013 Amsterdam și Marele Premiu Pelicam 2014 la Tulcea.

andrebun

André Abreu de Almeida, Franța

Născut la Rio de Janeiro, Brazilia, André a studiat Filosofie și Comunicare Socială, cu specializare în Relații Internaționale și Dezvoltare Economică la Sorbona, Paris. Are o experiență de peste 10 ani în cooperarea internațională pe probleme de mediu. În 2003 s-a alăturat Fundației France Libertés din Paris,poziție din care a participat la Consiliul pentru Drepturile Omului din cadrul ONU. În 2009 s-a alăturat organizației internaționale Tara Oceans, coordonând politica internațională.

Black Sea Docs

peter

Peter O’Brien, USA

Este în prezent  membru în Consiliul de Administrație al Festivalului de Film de Mediu de la Washington DC din Statele Unite. A fost ani de zile director executiv al acestui festival, membru al rețelei Green Film Network, considerat un reper în domeniu pe plan internațional. Acest festival a fost înființat în 1993, iar anul acesta a prezentat 150 de filme de mediu unui public de 33.000 de persoane. Peter va fi membrul juriului Black Sea Docs la Pelicam 2015.

petrut

Petruț Călinescu, Romania

Petruț Călinescu este un fotograf independent din București, membru al rețelei Panos Pictures. Proiectul său The Black Sea este în derulare. Petruț călătorește în jurul Mării Negre și adună povești în special despre turismul de masa și efectele sale. Reportajele sale au fost publicate în Sunday Times, Business Week, The New Statesman, 6 Mois, New York Times, Vice international. Petruț face parte din juriul competiției Black Sea Docs.

curean

Dan Curean, Romania

Dan Curean este om de televiziune și regizor. Este director de imagine și producător/realizator la Televiziunea Publica, studioul regional Cluj. Face parte din colectivul de cadre didactice de la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul UBB Cluj. Filmul său Gone Wild (2012) a fost proiectat în cadrul primei ediții a Pelicam și a făcut parte din programul din acest an al Festivalului Internațional de Film de Mediu de la Washington DC. Dan Curean face parte din juriul Black Sea Docs la Pelicam 2015.

Scurt Metraje

alex

Alex Găvan

Performer de top al României în alpinismul de altitudine extremă, Alex Găvan a escaladat șase vârfuri de peste 8000 m din Himalaya, prin mijloace corecte, adică fără oxigen suplimentar și fără porteri de altitudinePentru Alex, “să urci vârfurile din afară înseamnă, de fapt, să le urci pe cele din interiorul tău ”.  După ce, pe 25 aprilie, a supraviețuit cutremurului și avalanșei din Everest, a inițiat „Bucurie pentru Nepal”, o campanie umanitară pentru comunitățile din Himalaya: www.alexgavan.ro/nepal. Alex este, de asemenea, implicat în numeroase cauze de mediu.

 

Citeşte mai mult Inchide
tom

Tom Wilson

Tom Wilson este regizor, jurnalist și DJ. El provine din Anglia și a studiat politică, filosofie și economie la Oxford. Tom s-a stabilit în România în 2002. El a câștigat premiul Gopo 2014 pentru filmul “Experimentul București”.

andra

Andra Matzal

Andra Matzal este editor coordonator pentru Think Outside the Box, cea mai relevantă publicație online independentă din România. Andra are experiență în jurnalismul cultural și ca traducător. Ca jurnalist, a abordat cu precădere poveștile oamenilor “invizibili”: pușcăriași, copii săraci, consumatori de droguri etc. După ce s-a mutat la țară și a început să triască în ritmul naturii, Andra a scris despre experiența ei.

Fresh Perspectives

tica

Tică Darie

Tică Darie este un tânăr activist care s-a mutat la Roșia Montană pentru a se implica în totalitate în cauza roșienilor pe care o susține. El a făcut o călătorie pe bicicletă din Danemarca, unde a absolvit studiile, până la Roșia Montană pentru a atrage atenția asupra pericolelor asupra mediului și oamenilor de la Roșia Montană, iar, recent, a lansat un magazin online cu produse împletite de femeile din localitate.

Clara Dinu

Clara Dinu

Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Dobrogean „Spiru C. Haret” Tulcea, cinefilă, pasionată de fotografie și literatură.

Stanciu Teodor

Teodor Stanciu

Elev în clasa a XI-a în Tulcea, pasionat de teatru și de voluntariat.

Andreea Nicolau

Andreea Nicolau

16 ani, elevă la Colegiul Dobrogean SPIRU HARET, Tulcea, la profilul matematică informatică –engleză intensiv.

Anton Mocanu

Anton Mocanu

Elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte ”George Georgescu” din Tulcea la profilul Arta Actorului.

FB_IMG_1433488989598

Ovidiu Bălan

Elev în clasa a X-a la Colegiul Dobrogean „Spiru C. Haret” Tulcea, 17 ani.

cozlov ana maria

Ana Maria Cozlov

Elevă în Tulcea.