Juriu Pelicam 2016

Lung Metraje

vlad alexandrescu

Vlad Alexandrescu, România

Vlad Alexandrescu a fost ministru al Culturii între 2015 și 2016. De profesie filolog, el a fost ambasador al României în Luxemburg între 2006 și 2011. Ca ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu a susținut nominalizarea Roșiei Montane pe lista UNESCO și a lansat campania “Brâncuși e al meu”.

Peg.good_.photo_.2011

Margaret Parsons, SUA

Margaret Parsons este directorul departamentului de film de la Galeria Națională de Artă din Washington D.C., unde se ocupă de coordonarea și programarea evenimentelor cinematografice și retrospectivelor de film. În afara rolului de la Galeria Națională de Artă, Parsons a mai deținut poziții în cadrul Institutului Smithsonian, Muzeului Metropolitan de Artă și Muzeului Copiilor din Boston.

Lung Metraje

levente_molnar

Levente Molnár, România

Actor, interpret al lui Abraham în filmul care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2016, Son of Saul.

Black Sea Docs

mircea toma

Mircea Toma, România

Mircea Toma este psiholog, jurnalist și activist pentru drepturile omului. Este președinte și unul dintre fondatorii ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei, o organizație neguvernamentală, membră a Reporters Sans Frontieres.

gaetano

Gaetano Capizzi, Italia

Gaetano Capizzi este fondator și director al Festivalului de Film de Mediu Cinemambiente din Torino, Italia. Gaetano este fondator și coordonator general al Green Film Network, un consorțiu internațional de festivaluri de film despre mediu, cu 30 de membri pe cinci continente, Pelicam fiind festival membru din 2013.

Black Sea Docs

floretina ciuverca

Florentina Ciuverca, România

Florentina Ciuverca este jurnalist și specialist în comunicare. Cu o experiență vastă în jurnalismul cultural, Florentina a fondat platforma Film Reporter. În prezent, colaborarează cu cele mai importante festivaluri de film din România.

Scurt Metraje

Heinz_Hermanns,_Interfilm_CEO

Heinz Hermanns, Germania

Heinz este fondatorul festivalului de scurt-metraje Interfilm, de la Berlin. Este, de asemenea, co-fondatorul si directorul festivalului de scurt-metraje „Going Underground“, care are loc în metrourile din Berlin și, din 2011, și în metrourile din Seul, Coreea de Sud.

Este și co-fondator si director artistic al festivalului Zebra Poetry Short Film Festival, festival ce prezintă scurt metraje inspirate din poezie (din 2002).

 

Scurt Metraje

cristi

Cristi Mărculescu, România

Cristi Mărculescu este critic de film și blogger. Scrie pentru marculescu.ro. A mai colaborat cu publicații culturale precum Observator Cultural și Vice. Mai colaborează cu festivaluri de film, precum TIFF și Full Moon de la Biertan.

Scurt Metraje

Bewerbungsfoto_Severine Lenglet

Séverine Lenglet, Franța

Séverine Lenglet este regizoare din Franța și activistă ce locuiește în prezent la Berlin. Coordonează proiecte transeuropene cu accent pe probleme sociale, migrare, diversitate și democrație la nivel european și local. Lucrează, de asemenea, ca expert comunicare la organizația  Citizens For Europe.

 

Filme

Irina Temneanu

Irina Temneanu

David Orbocea

David Orbocea

Liceul de Arte “George Georgescu”, Tulcea, clasa a XII-a

Raluca Manole

Raluca Manole

Liceul Teoretic “Grigore Moisil”, Tulcea, clasa a IX-a

Andreea Chiper

Andreea Chiper

Liceul Teoretic “Grigore Moisil”

Cristian Chesaru

Cristian Chesaru

Liceu Teoretic „Grigore Moisil”, clasa a XI-a

Fresh Perspectives

ileana

Ileana Bîrsan, România

Ileana Bîrsan este jurnalist și critic de film; în prezent, este inițiatoare de cursuri și ateliere de educație cinematografică pentru elevi.