Juriu Pelicam 2017

Fresh Perspectives

Rares Ivan foto_0755 359353

Rareș Ivan

Rareș este elev în clasa a XI-a la Colegiul Dobrogean Spiru Haret din Tulcea. Este un tânăr pasionat de activități extrașcolare, participând la numeroase proiecte pentru tineri.

Cosmina Iordan

Cosmina Iordan

Cosmina este elevă în clasa a X-a, în cadrul liceului teoretic Grigore Moisil, Tulcea. Este pasionată de arte plastice și cinema; privind filmele ca un domeniu fascinant pentru povești umane, dar și de mediu.

Harasim Alexandra

Alexandra Harasim

Alexandra este elevă în clasa a X-a, la Liceul Teoretic Grigore Moisil. Este interesată de poveștile spuse de filme despre lume, de mesajele și emoțiile transmise prin intermediul aparatului de filmat.

Ana G

Ana Elena Gheba

Ana este elevă în clasa a IX-a a Liceului de Arte „George Georgescu” Tulcea, profil muzică – pian. Este interesată de arta cinematografică, în special de modul în care coloana sonoră, muzica filmului contribuie la transmiterea mesajului, și structurarea poveștii.

Berechet Cristiana Irina

Irina Cristiana Berechet

Irina este elevă în clasa a X-a la Colegiul Spiru Haret din Tulcea. Ea este pasionată de filme, în special de cele istorice și psihologice.

anastasia staicu

Anastasia Staicu, România

Scurt Metraje

alex baciu

Alex Baciu, România

Alex Baciu a absolvit Facultatea de Regie de film și Facultatea de Litere – secția Comunicare, iar în prezent este scenarist. A contribuit la scenariul unor filme ca Marți, după Crăciun sau Hârtia va fi albastră.

elena calistru

Elena Calistru, România

Elena Calistru este preşedinte şi co-fondator al asociaţiei Funky Citizens. Lucrează în societatea civilă din 2008 în proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă, politici fiscal-bugetare.

edward cook

Edward Cook, Olanda

Edward Cook este un regizor, care lucrează de asemenea ca și cameraman, editor și educator de film. Edward a absolvit Academia Willem De Kooning cu o specializare în Audiovisual Media în 2008, a avut un stagiu la Halal Film și Fotograpie din Amsterdam, și este absolvent al atelierului IDFA Media Fund, precum și atelierul Kids & Docs.

Opera sa a fost prezentată la Festivalurile de Film precum IDFA, Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Festivalul de Film Olandez, Cinekid și multe altele. Scurtrmetrajul său BIRD STRIKE a câștigat în anul 2016 cel mai bun film scurt la Pelicam.

Citeşte mai mult Inchide

Black Sea Docs

monica-lazurean-gorgan

Monica Lăzurean-Gorgan, Romania

Monica Lăzurean-Gorgan este regizoare și producătoare. Filmul ei Doar o răsuflare (2016) a câștigat Premiul pentru cel mai bun film documentar în cadrul Festivalului International de Film de la Sarajevo  și a obținut Premiul pentru cel mai bun documentar românesc la Astra Film Festival 2016. În 2015, în urma investigației  pe care Monica Lăzurean-Gorgan a făcut-o împreună cu Alexander von Bismarck, directorul Environmental Investigation Agency, a izbucnit scandalul din jurul Holtzindustrie Schweighofer, companie austriacă acuzată că încurajează defrișările și cumpără lemn tăiat ilegal.

Citeşte mai mult Inchide
CarlosTeofilo

Carlos Teofilo, Portugalia

Carlos Teófilo este directorul artistic al festivalului Cine’eco din Portugalia, membru al rețelei internaționale Green Film Network, alături de Pelicam. Avocat și profesor, el a fost directorul administrativ al Companiei de Cultură și Recreere a Municipiului Seia, și până în prezent organizează diverse inițiative culturale în oraș, cum ar fi Seia Jazz & Blues.

florin_stoican

Florin Stoican, Romania

Florin Stoican este președintele Asociației Kogayon, înființată în urmă cu 14 ani, și face parte dintre cei care au înființat Parcul Național Buila-Vânturarița. Coordonator a peste 20 de proiecte vizând managementul ariilor naturale protejate, conservarea biodiversității și geodiversității, educația ecologică, ecoturismul și dezvoltarea durabilă. El face parte și din Asociația Parcul Natural Văcărești care a devenit administratorul primului parc natural urban din România – Parcul Natural Văcărești.

Lung Metraje

filit1_024

Ion Barbu, Romania

Născut în Petrila, graficianul, caricaturistul și creatorul Cercului Artiștilor Dispăruți și-a propus să transforme Petrila prin artă. Închiderea minei nu este sfârșitul orașului pentru el, ci ocazia de a revitaliza localitatea prin cultură. Printre realizările sale se numără înființarea unui centru cultural în fosta stație de pompe a minei – Centrul Pompadou.

2009-a23-06-03-bichlbaum-b-300x207

Andy Bichlbaum – THE YES MEN, SUA

Jacques Servin, cunoscut ca Andy Bichlbaum, este jumătate din dou-ul The Yes Men. El este din Tucson, Arizona, și este profesor la Parsons the New School din New York. Fost angajat al Maxis, el a fost concediat după ce a inclus un cod în jocul video SimCopter care făcea ca la un moment dat să apară siluete de bărbați în costume de baie care se sărutau. Scandalul media care a izbucnit după l-a inspirat pe Servin să co-fondeze RTMark, un colectiv de activiști anti-consumerism, care funcționează ca o corporație. Activistul a scris, de asemenea, două cărți de povestiri scurte.

Citeşte mai mult Inchide
mike bonanno

Mike Bonanno, THE YES MEN, SUA

Igor Vamos, cunoscut ca Michael Bonanno, este cealaltă jumătate a duo-ului The Yes Men. Este un artist multimedia cunoscut la nivel mondial și profesor asociat la Rensselaer Polytechnic Institute din New York. El este, de asemenea, co-fondator al RTMark și a participat la proiectul Barbie Liberation Organization” în care el și echipa lui au cumpărat 300 de păpuși Barbie și G.I. Joe, le-au schimbat cutiile electronice și au făcut păpușile G.I. Joe să exclame “Hai la cumpărături!” și pe păpușile Barbie să spună “Răzbunarea este a mea!”.

Citeşte mai mult Inchide