Claus Drexel, Franța

Claus Drexel

După ce a absolvit școala de film din Paris a lucrat ca director de imagine pentru câțiva ani. Cariera de regizor a început-o în 1996, regizând trei filme de scurt metraj: C4 (1996), The Operating Theater (Max au Bloc) (1998) și The Divine Inspiration cu renumitul actor Keir Dullea (starul lui Stanley Kubrick din 2001 – Odiseea Spațială). Filmele au participat în mai mult de o sută de festivaluri în întreaga lume și au câștigat numeroase premii.

În 2008, regizează primul său film de lung metraj, Family Values (Affaire de Famillie), cu renumiții actori francezi André Dussollier și Miou-Miou. Filmul a câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu de film acordat de Centrul Național de Cinema din Franța, și  premiul pentru Cel mai bun Film European la Festivalul de film de la Avignon.

În 2013 regizează Au bord du monde (La marginea lumii), un documentar de lung metraj despre oamenii fără adăpost din Paris. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes în secțiunea ACID în 2013, apoi a câștigat Premiul cel Mare al Festivalului de Film Francofon și a fost vizionat la National Gallery of Art în Washingthon DC. Recent, Claus Drexel a scris scenariul pentru cel de-al treilea film de lung metraj al său.

Claus Drexel va prezenta filmul său, Au Bord du Monde, în premieră națională la Pelicam.