JEAN PAUL JAUD

jean-paul-Jaud-portrait1

Absolvent al Scolii Louis Lumiere, cu o pasiune pentru Kurosawa, Jean-Paul Jaud s-a nascut pentru a regiza. A “cazut” in capcana televiziunii din greseala si a luat parte la crearea aventuroasa a CANAL +, post pentru care a filmat meciuri de fotbal si evenimente sportive live asa cum ar fi filmat filme. Jean-Paul Jaud obisnuia sa filmele fotbalul precum un documentar! Incepand cu 1986, foarte afectat de catastrofa de la Cernobal, Jaud a devenit preocupat de importantele ecologice. In 1990, regizeaza “Cele patru anotimpuri ale pastorului”, un tribut adus naturii in muntii Pirinei. Acest film a fost premiat in intreaga lume si a reprezentat punctual de inceput pentru colectia “Patru anotimpuri in Franta”.

A mai regizat filmul “Copiii nostri ne vor acuza” pe care l-am prezentat anul trecut la festival. Acesta reprezintă un testimonial rar despre problemele legate de scăderea calității mâncării în întreaga lume.

Presat de urgentele ecologice si convins de faptul ca cinema-ul are un rol major in protectia civilizatiei si planetei noastre, Jean-Paul Jaud allege sa clarifice solutiile.