Valentin Thurn, Germania

Valentin Thurn

Valentin Thurn este producător și regizor, autorul filmului Food Savers (2013) – proiectat în cadrul competiției Fresh Perspectives la Pelicam anul acesta. A absolvit universitatea cu o diplomă în geografie și a urmat cursuri de editare video la Școala de Jurnalism din Munchen. În 1990 a început să lucreze pentru posturile de televiziune Arte, ARD și ZDF, iar din 1994 are propria companie de producție Thurn Film/ Valentin Thurn Film Production.

Este autorul a peste 40 de documentare pe teme sociale, de dezvoltare, problemele mediului și probleme educaționale.  A predat la numeroase școli și fundații din întreaga lume. Valentin a publicat două cărți, a scris peste 20 de lucrări radiofonice, articole pentru ziare și reviste. În 1993 a fondat împreună cu jurnaliști din peste 50 de țări International Federation of Environmental Journalists (Federația Internațională a Jurnaliștilor Mediului). Este co-fondatorul platformei online foodsharing.de unde consumatori, distribuitori și producători pot oferi sau prelua surplusul de mâncare în mod gratuit pentru ca acesta să nu fie aruncată.

În aprilie 2014 a inițiat o platformă online în Cologne, pentru a facilita accesul către consumatori a producătorilor alimentari din propria regiune.