Au început înscrierile la Pelicam 2015

17.03.2015
pelicam

Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni invită regizorii, producătorii și distribuitorii de film să își înscrie filmele în una dintre cele patru competiții ale celei de-a patra ediții a festivalului.

Înscrierile pentru ediția 2015 a festivalului încep pe 17 decembrie 2014 și sunt deschise până pe 10 mai 2015, iar filmele selectate vor fi proiectate la Tulcea în perioada 11-14 iunie, când ne adunăm la malul Dunării pentru a vedea cele mai bune producții cinematografice din lume dedicate mediului înconjurător.

Filmele pot fi înscrise prin intermediul formularului dedicat într-una dintre cele patru categorii ale competiției de film: competiția oficială de lungmetraje, competiţia oficială de scurtmetraje, competiția Black Sea Docs – secţiunea competiţională  pentru filme documentare provenind din România și celelalte țări învecinate Mării Negre și Fresh Perspectives – secţiunea competiţională  pentru filme documentare dedicate în special publicului tânăr care propun sau prezintă soluții alternative pentru un viitor durabil.

Filmele trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2013 în cazul categoriilor Black Sea Docs și Fresh Perspectives și după 1 ianuarie 2014 în cazul competițiilor de lungmetraje și scurtmetraje. De asemenea, filmele vor fi proiectate în premieră națională, cu excepția filmelor românești. Regulamentul complet al Pelicam 2015 poate fi consultat aici.

Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni face parte din rețeaua internațională Green Film Network, o rețea cu 29 de festivaluri de film de mediu din toată lumea. GFN Award este decernat unuia dintre filmele propuse de fiecare festival, propunerea Pelicam pentru 2015 fiind câștigătorul secțiunii Black Sea Docs 2014, “Pipeline” (Rusia/Cehia/Germania, 2013).  Pelicam numește, de asemenea, doi membri ai juriului GFN Award – Raul Cazan, jurnalist de mediu, fondator al organizației 2Celsius, și Dan Curean, regizor. Mai multe detalii despre Green Film Network Award 2015 aici.

În 2014, Pelicam a adus la Tulcea, pentru al treilea an consecutiv, peste 30 de filme în premieră națională, regizori internaționali premiați, organizații de protecția mediului și a stârnit un interes crescut față de anul trecut în rândul tulcenilor. Numărul participanților s-a ridicat la peste 5.000, un record pentru Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni care s-a desfășurat, în 2014, în trei spații culturale din Tulcea. Cei peste 5.000 de oameni au luat parte la proiecțiile de filme și la concertele organizate în aer liber. Acestora li se adaugă participanții la workshop-urile Pelicam și vizitatorii expozițiilor foto.