Gata înscrierile, începe numărătoarea inversă până la Pelicam, ediția a 6-a

23.03.2017
16299828_1551093591569171_3962064962466509646_o

Inboxul nostru s-a umplut de filme așa că declarăm perioada de înscriere închisă. Sute de filme au prins un loc în excel-ul “Filme Pelicam 2017”. Am văzut deja mare parte din ele și ne-am dori să facem câteva Pelicam-uri anul ăsta, nu doar unul. Până una alta facem unul și bun între 8-11 iunie la Tulcea, unde vă așteaptă o ediție dichisită, frumos parfumată și cu aere de premiantă.

Am tras cu ochiul la Sundance, la Berlinale, la IDFA, la festivalurile-surori din cadrul Green Film Network și am cules și de acolo cele mai provocatoare documentare despre mediu și oameni. Tabelul nostru de filme este mai international ca niciodată. Filme din Rusia, Statele Unite, Australia, Elveția, Italia, Norvegia, Coreea de Sud, Mexic, Thailanda, Israel sau Franța au ajuns sub ochii noștri. Nu lipsesc nici documentarele noi de pe plaiurile mioritice.

Și în acest an pregătim selecții pentru cele patru competiții ale festivalului: competiția principală de lungmetraje, Black Sea Docs – o selecție de documentare despre și din țările din jurul Mării Negre, Fresh Perspectives – filme care aruncă un ochi nou asupra problemelor de mediu și soluțiilor lor, competiția de scurt metraje. Și pentru că știm că vreți mai mult, pregătim și o serie de documentare în afara competițiilor care vor fi la dispoziția publicului tulcean și a spectatorilor noștri din toată țara veniți la Tulcea.

Documentarele vor fi proiectate în premieră națională la Centrul Cultural Jean Bart, Muzeul de Artă, dar și în aer liber în cele patru zile în care se desfășoară Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.