Green Film Making la Cannes

14.05.2014
cannesfestival

Olandezii de la Green Film Making vor fi prezenți la cea de-a 67-a ediție a Festivalul de Film de la Cannes, unde vor susține un atelier de înverzire a industriei de film.

Green Film Making este o inițiativă începută în Olanda cu scopul de a ghida realizatorii de film să-și minimizeze impactul asupra mediului în timpul producției. Ei au pornit de la ideea că resursele planetei sunt limitate și cu toții avem responsabilitatea de a găsi soluții alternative, iar industria de film nu trebuie să ignore aceste realități.

În cadrul inițiativei a pornit și o competiție – Green Film Making Competition – care a avut prima ediție în 2012 la care au participat 60 de realizatori de film. Ideile lor de înverzire sunt tot mai populare în rândul profesioniștilor din industria filmului.

Green Film Making va poposi și la Tulcea, la Festivalul Internațional de Film de Mediu Pelicam, unde va modera un atelier de practici sustenabile pentru realizatorii de film. Pelicam își propune, așadar, să promoveze practici responsabile în rândul profesioniștilor din industria de film. Workhsop-ul va fi coordonat de Dorien Grötzinger, Event Producer pentru The Green Film Making Project, și de Brechtje Smidt, CEO/Director la Deepeei Film Productions din Olanda. Deepeei are deja în palmares două filme realizate într-un mod sustenabil, Balance și Going South.

Atelierul este deschis tuturor celor interesați de producția verde de film, cu anunțarea participării la adresa </strong><strong>workshop@pelicam.ro, specificând numele workshopului. Atelierul este posibil cu ajutorul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.