Pelicam are nevoie de voi

07.05.2015
tulcea

Pelicam are nevoie de ajutorul vostru să meargă mai departe, să își continue misiunea de a informa și educa publicul cu privire la cele mai grave probleme de mediu din lume. Festivalul aduce la Tulcea, an de an, zeci de documentare premiate, unde se adună spectatorii responsabili și interesați de mediul înconjurător.

Echipa Pelicam a lansat o campanie de crowdfunding pe Indiegogo prin care apelează la sprijinul publicului pentru organizarea celei de-a patra ediții a festivalului în acest an la Tulcea. Timp de patru zile, Teatrul Jean Bart și Muzeul de Artă vor redeveni bastioane ale filmului documentar de mediu.

Regizori din toată lumea își vor prezenta la Tulcea cele mai recente documentare, premiate la alte festivaluri internaționale, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale se vor alătura pentru discuții pe teme actuale de protecție a mediului, jurnaliști, artiști și multe alte personalități își dau întâlnire și în acest an la Pelicam.

Participarea la proiecții, ateliere, discuții și concerte este, și de această dată, gratuită pentru toată lumea. Pentru a susține acest efort, Pelicam are nevoie de ajutor. Campania de crowdfunding are și surprize pentru contributori: de la magneți Pelicam la genți speciale din bannere reciclate ori invitații la petrecerea Pelicam și excursii în Delta Dunării.

Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, și-a început aventura la gura Deltei Dunării în 2012, când a avut loc prima ediție a evenimentului. De atunci, s-au adunat sute de filme proiectate, zeci de invitați speciali veniți la Tulcea, mii de oameni la activitățile Pelicam.

Festivalul face parte din rețeaua internațională Green Film Network, alături de alte 29 de festialuri de film de mediu din întreaga lume.