Pipeline, propunerea Pelicam pentru GFN 2015

17.03.2015
pipeline

Green Film Network Award 2015 se decernează la Zaragoza, în Spania, pe  7 mai, în competiție fiind și “Pipeline” (Rusia/Cehia/Germania, 2013), câștigătorul secțiunii Balck Sea Docs din cadrul Pelicam, Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, Tulcea, 2014.

Rețeaua internațională Green Film Network cuprinde 29 de festivaluri de film din toată lumea care propun câte un film pentru competiția GFN Award. Câștigătorul ediției 2014 al competiției a fost “Amazon Gold” (SUA, 2012), o poveste îngrijorătoare a unei călătorii clandestine în pădurea amazoniană, care a fost proiectat și la Tulcea în cadrul Pelicam 2014, în prezența regizorului Reuben Aaronson.

“Pipeline” este un film despre Europa, care se întinde de la pământurile aride cu ierni nesfârșite din Siberia până la Golful Biscay, unde chiar și legile naturii dau naștere unor paradigme ale existenței umane. Regizorul Vitaly Mansky spune povestea oamenilor care trăiesc de-a lungul unei conducte de gaz care traversează mai multe țări.

Filmele din GFN Award vor fi jurizate de un juriu international din fac parte și reprezentanții Pelicam – Raul Cazan, jurnalist de mediu, și Dan Curean, regizor. Pentru premiul din 2015 se bat 17 filme de mediu din toată lumea.