Selecție juriu tineri tulceni pentru Competiția “Fresh Perspectives”

16.05.2014
web_Procession du haricot Saint Sacrement (Credit photo Les Productions les Films de l'Autre)

Festivalul Internațional de Film Pelicam înființează începând cu acest an o nouă competiție de filme adresată publicului tânăr și în special liceenilor.

 

Competiția se numește Fresh Perspectives / Orizonturi noi și aduce în premieră națională filme care prezintă soluții alternative pentru un viitor durabil. “Fresh Perspectives” este una din cele patru competiții oficiale din cadrul festivalului și, spre deosebire de celelalte competiții, aceasta va fi jurizată de tineri tulceni, ținând cont că filmele prezentate în această secțiune competițională se adresează în primul rând publicului tănâr.

Competiția “Fresh Perspectives” îi va aduce la Tulcea, printre alții, în premieră în România pe regizorul american Dan Susman care a realizat filmul “Growing Cities“, film ce prezintă noile forme de agricultură din Statele Unite precum grădinăritul urban de pe acoperișurile New-Yorku-lui și pe producătorul Carl Fechner care a regizat filmul “When You’ve Gone, I’ll Still Be There“, film ce-l are ca protagonist pe Felix, care la numai 13 ani a înființat ONG-ul “Plant For the Planet / Planteaza pentru Planetă” și care în doar câțiva ani a plantat milioane de copaci în toate colțurile lumii și a realizat campanii de publicitate alături de actorul american Harrison Ford sau fostul secretar al Organizației Mondiale a Națiunilor Unite, Kofi Annan.

Liceeni tulceni selectați pentru a juriza cele 6 filme din competiția “Fresh Perspectives” vor avea ocazia de a-i cunoaște pe acești oameni și vor decide care este cel mai bun film sau, mai bine spus, cel care trebuie premiat după părerea lor.

Trimiteți la adresa de mail [email protected] o scurtă prezentare descriind motivația pe care o aveți pentru a face parte din acest juriu.

Condițiile de înscriere și regulamentul le găsiți aici.
Pentru mai multe informații sunați la 0721 821 715 – Ana.

 

Echipa Pelicam vă mulțumește pentru implicare și așteaptă înscrierile voastre!