Workshop de jurnalism radio, organizat de Pelicam și Organizația Internațională a Francofoniei

21.04.2015
delta

Pelicam, festivalul internațional de film despre mediu și oameni, anunță cu bucurie prima ediție a workshop-ului de jurnalism radio organizat în cadrul festivalului împreună cu Organizația Internațională a Francofoniei. Workshop-ul se adresează studenților la jurnalism din țările din regiune – România, Bulgaria, Albania, Armenia, Republica Moldova, Ungaria și Macedonia – și are ca tematică Delta Dunării. 

Workshop-ul are loc în perioada 8-12 iunie 2015 la Tulcea în cadrul festivalului Pelicam și va fi moderat de Julien Trambouze, jurnalist la Radio France și profesor de jurnalism radio la Universitatea din Marsilia. Studenții interesați pot aplica pentru unul dintre cele 14 locuri libere pana pe 5 mai.

Candidații pot alege un subiect pentru reportajul radio pe care îl vor produce în cadrul workshop-ului din una dintre următoarele tematici:

-          O deltă fragilă? Delta Dunării, între dezastru ecologic și miracol natural.

-          Cum putem avea dezvoltare economică și proteja mediul în același timp? Delta Dunării, punct de plecare pentru o nouă economie.

Cele 14 reportaje radio realizate în cadrul workshop-ului vor fi difuzate în timpul festivalului Pelicam care are loc între 11 și 14 iunie, la Tulcea, și vor fi promovate în cadrul rețelei internaționale a festivalurilor de film de mediu din lume.

Depunerea candidaturilor se face până pe 17 mai și trebuie să cuprindă:

-          CV

-          Scrisoare de intenție

-          Prezentarea proiectului – o scurtă descriere de 2 pagini a subiectului ales și a unui plan de reportaj.

Participanții trebuie să fie în măsură să redacteze un proiect radiofonic, să meargă pe teren, să înregistreze sunetele dorite și să monteze produsul final. 

Aplicațiile pot fi trimise în limba engleză, iar workshop-ul se va desfășura, de asemenea, în limba engleză. Participanții au libertatea de a realiza reportajul în limba națională.

Puteți trimite candidaturile la roxana.bucat[email protected]

NOTĂ: Organizatorii suportă integral costurile de transport și cazare ale participanților.

Logo Couleur