People’s Climate Case este acțiunea în litigiu inițiată de 10 familii din Portugalia, Germania, Franța, Italia, România, Kenya, Fiji și Asociația pentru Tineret Saami Sáminuorra. Locuințele, mijloacele de trai, ocupațiile și cultura tradițională le sunt afectate de schimbările climatice, astfel ei duc în instanță instituțiile UE în încercarea de a-și proteja drepturile fundamentale și pentru a preveni schimbările climatice periculoase. Reclamanții sunt însoțiți de o gamă largă de ONG-uri, oameni de știință și cetățeni care cred cu fermitate că UE poate și trebuie să fie mai ambițioasă în ceea ce privește obiectivul său privind obiectivele climatice până în 2030. Aceștia consideră că un obiectiv mai ambițios al UE în domeniul schimbărilor climatice va ajuta, de asemenea, comunitatea globală să respecte obiectivul pe termen lung stability în urma Acordului de la Paris și, astfel, să atingă obiectivul de a menține creșterea temperaturii în limite “sigure” la nivel global.

Dacă doriți să susțineți cazul, puteți semna petiția aici. De asemenea, mai multe informații despre acest caz puteți afla aici.

La Pelicam, va avea loc o vizionare a unui film despre această acțiune și despre cazurile care o compun, pe 24 iunie, la ora 11.00, la Casa Avramide. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Mihai Stoica (director executiv) și cu Raul Cazan (redactor șef) din cadrul rețelei 2Celsius Network, una dintre organizațiile nonguvernamentale care susțin People’s Climate Case.