fbpx

ATELIER JURNALISM RADIO

Pentru al patrulea an consecutiv, Pelicam organizează atelierul de jurnalism radio pe tema mediului înconjurător în parteneriat cu Organizația Internațională a Francofoniei si Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Științe Sociale (CEREFREA Villa Noël) a Universității București.

Atelierul va avea loc în săptămâna 16 -24 iunie 2018, iar participanți de anul acesta la atelier sunt masteranzi în jurnalism, precum și tineri jurnaliști din următoarele țări: Armenia, Croația, Italia, România, Serbia, Slovacia și Turcia. Aceștia vor fi coordonați de Julien Trambouze, France Bleu Saint Etienne Loire și Radio Suisse Romande, reporter, colaboarează de asemenea cu emsiuna radiofonică din Elvetia “Prise de terre”, profesor la universitate din Saint Etienne (licentă și master în informație și comunicare, opțiune jurnalism) și la Institutul de studii jurnalistice din Marsilia (anul 3 opțiune radio), precum și de Nicolas Corradi, inginer de sunet, operator-șef de sunet la Radio France și responsabil de ateliere de creații sonore și radiofonice la departamentul de jurnalism la Universitatea Lumière din Lyon.

Scopul acestui atelier este să-i familiarizeze pe participanți cu tehnicile de reportaj radiofonic pe tema mediului înconjurător. Este o activitate adiacentă festivalului Pelicam și își dorește, pe lângă formarea participanților, să documenteze evoluția mediului în Delta Dunării Atelierul din acest an se va desfășura în două etape: prima parte va avea loc la Sulina, iar cea de-a doua la Tulcea unde are loc și festivalul Pelicam. Alaturi de reportagele care vor fi realizate pe tot parcursul atelierului vor avea loc emisiuni radio în direct – aici atelierul se va transforma în radio-ul festivalului, cu o oră de transmisie live în fiecare zi de festival, difuzată online.

Patru emisiuni în direct vor fi realizate despre: “Sulina”, “Antreprenoriatul verde în Europa Centrală și de Est”, “Mediul înconjurator în Delta Dunarii” și “Filmul documentar și mediul”.

Printre invitații emisiunilor se vor număra : Laurent Carozza (Centru național francez de cercetări științifice -CNRS), Mihai Petrescu (cercetător Institutul de cercetări eco-muzeale Tulcea), Cristi Mititelu (specialist proiect WWF), Mălin Mușetescu (guvernatorul Deltei), Vincent Marti (distribuitor Sophie Dulac), Nicolas Guignard (director Festival du Film Vert), Boglarka Nagy (programator cinema Elvira Popesco), Victor Morozov (critic de film), Lise Hendrix (regizor).

RADIO PELICAM 2017

RADIO PELICAM 2016