Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni invită regizorii, producătorii și distribuitorii de film să își înscrie filmele în una dintre cele patru competiții internaționale ale festivalului.

Înscrierile pentru ediția 2019 a festivalului încep pe 26 noiembrie 2018 și sunt deschise până pe 15 martie 2019, iar filmele selectate vor fi proiectate la Tulcea în perioada 20-23 iunie 2019, când ne adunăm la malul Dunării pentru a vedea cele mai bune și mai noi producții cinematografice din lume dedicate mediului înconjurător.

Filmele pot fi înscrise online într-una dintre cele patru categorii internaționale ale competiției de film: competiția oficială de lungmetraje, competiţia oficială de scurtmetraje, competiția Black Sea Docs – secţiunea dedicate filmelor documentare din și despre țările învecinate Mării Negre și Fresh Perspectives – secţiunea competiţională  pentru filme documentare dedicate în special publicului tânăr care propun sau prezintă soluții alternative pentru un viitor durabil.

Filmele trebuie să fie produse după 1 ianuarie 2017 în cazul categoriilor Black Sea Docs și Fresh Perspectives și după 1 ianuarie 2018 în cazul competițiilor de lungmetraje și scurtmetraje. De asemenea, filmele vor fi proiectate în premieră națională, cu excepția filmelor românești. Regulamentul complet al Pelicam 2019 poate fi consultat aici, iar aici găsiți formularul de înscriere.

Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni face parte din rețeaua internațională Green Film Network, o rețea cu 40 de festivaluri de film de mediu din toată lumea. GFN Award este decernat unuia dintre filmele propuse de fiecare festival.

În 2018 Pelicam a adus la Tulcea, pentru al șaptelea an consecutiv, peste 30 de filme în premieră națională, regizori internaționali premiați, organizații de protecția mediului și jurnaliști.

Regulamentul complet Pelicam 2019

Formularul de înscriere Pelicam 2019