Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni invită regizorii, producătorii și distribuitorii de film să își înscrie filmele în una dintre cele trei competiții internaționale ale festivalului.

Înscrierile pentru ediția a IX-a festivalului încep pe 10 octombrie 2019 și sunt deschise până pe 31 ianuarie 2020, iar filmele selectate vor fi proiectate la Tulcea în perioada 18-21 iunie 2020, când ne adunăm lângă Dunăre pentru a vedea cele mai interesante și mai noi producții cinematografice din lume dedicate mediului înconjurător.

Filmele pot fi înscrise online într-una dintre cele trei categorii internaționale ale competiției de film: competiția oficială de lungmetraje, competiția Eastern Docs – secţiune dedicată filmelor documentare din și despre Europa Centrală și de Est, și Fresh Perspectives – secţiunea competiţională  pentru filme documentare dedicate în special publicului tânăr care propun sau prezintă soluții alternative pentru un viitor durabil.

Filmele trebuie să fie lansate după 1 ianuarie 2018 în cazul categoriilor Eastern Docs și Fresh Perspectives și după 1 ianuarie 2019 în cazul competiției oficiale de lungmetraje. Toate cele trei competiții sunt dedicate documentarelor de lungmetraj (mai mult de 40 de minute). De asemenea, filmele participante în competiții vor fi proiectate în premieră națională, excepție făcând documentarele românești. Regulamentul complet al Pelicam 2020 poate fi consultat aici, iar aici găsiți formularul de înscriere.

Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni face parte din rețeaua internațională Green Film Network, o rețea cu 40 de festivaluri de film de mediu din toată lumea. GFN Award este decernat unuia dintre filmele propuse de fiecare festival.

În 2019 Pelicam a adus la Tulcea, pentru al șaptelea an consecutiv, peste 30 de filme în premieră națională, regizori premiați, experți, organizații de protecția mediului și jurnaliști.

Regulamentul complet Pelicam 2020

Formularul de înscriere Pelicam 2020