Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni invită regizorii, producătorii și distribuitorii de film să își înscrie filmele în una dintre cele două competiții internaționale ale festivalului.

Înscrierile pentru ediția a X-a festivalului încep pe 4 decembrie 2020 și sunt deschise până pe 15 mai 2021, iar filmele selectate vor fi proiectate online în cadrul celei de a Xa editii în perioada 15-24 octombrie 2021, moment unic pentru a vedea cele mai interesante și mai noi producții cinematografice din lume dedicate mediului înconjurător.

Filmele pot fi înscrise online într-una dintre cele două categorii internaționale ale competiției de film: competiția oficială de lungmetraje, și Fresh Perspectives – secţiunea competiţională  pentru filme documentare dedicate în special publicului tânăr care propun sau prezintă soluții alternative pentru un viitor durabil.

Filmele trebuie să fie lansate după 1 ianuarie 2019 în cazul categoriei Fresh Perspectives și după 1 ianuarie 2020 în cazul competiției oficiale de lungmetraje. Ambele competiții sunt dedicate documentarelor de lungmetraj (mai mult de 40 de minute). De asemenea, filmele participante în competiții vor fi proiectate în premieră națională. Regulamentul complet al Pelicam 2021 poate fi consultat aici, iar aici găsiți formularul de înscriere.

Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni face parte din rețeaua internațională Green Film Network, o rețea cu 40 de festivaluri de film de mediu din toată lumea. GFN Award este decernat unuia dintre filmele propuse de fiecare festival.

În cadrul celor primele 8 ediții (2012-2019) desfășurate la Tulcea, Pelicam a adunat 42.000 de spectatori, din care 8.500 de copii, a prezentat 290 de filme și a organizat de asemenea 100 de QA si Pelicam Talks despre teme de mediu.

În 2020 fiind constrânși de situația excepțională generată de pandemia de coronavirus și de impactul acesteia atât la nivel local, cât și la nivel global, am optat pentru reconfigurarea evenimentului și pentru migrarea evenimentului în mediul online. Ediția 9 din iulie 2020 a atras peste 12,000 de vizionări, cu filme difuzate în premieră națională, în proiecții unice, gratuit, pe platforma oficială și cu vizionările de pe Facebook ale videourilor cu Pelicam Talks, Q&A, întâlniri, discuții.

Regulamentul complet Pelicam 2021

Formularul de înscriere Pelicam 2021