Anul acesta, cei care ajung la festival au posibilitatea de a descoperi pe bicicletă orașul Tulcea și secretele lui într-un mod cu totul special: descarcă aplicația Questo și aleg traseul “Căpitanului Bidon”. Următorul pas e să rezolve indiciile cu ajutorul telefonului și deblocheze astfel povești despre locurile prin care merg – multe dintre ele neștiute de locuitorii orașului, într-un joc de explorare urbană a orașului Tulcea. Traseul este oferit gratuit și durează aproximativ două ore. Pentru o plimbare mai plăcută, alegerea unei biciclete la preț special se face din punctul de închiriere aflat în spatele gării Tulcea.

Traseu creat de Pelicam și Questo.

Descriere APP Questo:

Questo este un joc de explorare urbană, în care urmărești indicii pentru a descoperi locuri noi și povestile lor.

Fiecare traseu (quest) se bazează pe o temă specifică, care poate fi inspirată de un film, o carte, un fapt istoric sau doar o legendă.

Questo este disponibil în prezent în peste 40 de orașe din Europa. Anul trecut, mai mult de 40.000 de oameni au intrat în joc și au mers 100.000 kilometri. Acum, aplicația are peste 100 de quest-uri disponibile și o rețea tot mai mare de creatori de conținut local.

Aplicația Questo a câștigat în 2018 un grant pentru impactul social oferit de Booking.com, a fost declarat cel mai bun Travel App la eTravel Awards și a câștigat premiul “Public Choice” la Phocuswright Battleground.

www.questoapp.com