fbpx

Benoît Bringer

Benoît Bringer

Award

Filmography

  • 2018The Carnivore’s Dilemma
  • 2018Le monde en face
  • 2017Cash impact
  • 2016Panama Papers: The Hold-up of the Century
  • 2012Cash Investigation
  • 2011Primaires au PS, l'improbable scénario
  • 2009C à vous
  • 2004Le grand journal de Canal+

Director Story

Benoit Bringer este un jurnalist francez de investigație și documentarist. Este membru al echipei ICIJ Panama Papers, care a câștigat premiul Pulitzer în 2017. A fost selectat ca jurnalist internațional al anului 2017 de One World Media. El este regizorul Panama Papers : The hold-up of the century, mențiunea specială a Festivalului de film Terra Di Tutti din Italia, un documentar de două ore. Documentarul său, Dilema carnivorului, a câștigat Premiul pentru mediu la Festivalul Internațional Nature Namur și Premiul pentru alimente și resurse naturale de la Festivalul de Film de Viată și Stiintă din Praga.
Bringer a absolvit École Supérieure de jurnalisme de Lille și și-a început cariera de reporter pentru canalul France 2. După ce a transmis din Pakistan și Afganistan timp de câțiva ani, s-a întors în Franța și a devenit un regizor independent, regizând documentare pentru diferite canale franceze: Canal +, France Télévisions și M6.