fbpx

Xavier Deleu

Xavier Deleu

Award

Filmography

  • 2019Message in a bottle
  • 2019Cannabis: quand le deal est légal
  • 2017Infrarouge
  • 2016Duels
  • 2016Le monde en face
  • 2014Le revers de la médaille
  • 2012-2013Spécial investigation
  • 2009Les héros sacrifiés du 11 septembre
  • 2008Le doc du dimanche
  • 2007Les tabous de...
  • 2004Lundi investigation
  • 2003Piégés par Staline
  • 2002Rollers, quand le monde roule
  • 2001Marie, mère des apparitions

Director Story

Regizor și director de fotografie, Xavier Deleu are o diplomă de masterat în istorie (de la Universitatea din Leicester) și o diplomă de la prestigioasa scoală de jurnalism, Centre de Formation des Journalistes. Autor și regizori al mai multor documentare, el finalizează acum două filme, unul despre violența domestică pentru France 5, celălalt despre “reversul medaliei” pentru Arte. El se gândește mereu la formele narative și a alternat regia cu filmarea unor documentare culturale sau artistice, cum ar fi Warhol, un profet american.