O criză locativă, ce ne afectează pe toți, efectele acesteia și posibile soluții. O discuție despre dreptul la o locuință, problemele locative cu care se confruntă majoritatea orașelor și direcțiile pe care autoritățile și societatea civilă le pot urma.

Întâlnirea va avea loc pe 19 iulie, ora 18.30, în direct pe https://online.pelicam.ro/ și va urma proiecției speciale a documentarului Push. Discuția ăîi are ca invitați pe regizorul documentarului Fredrik Gertten, antropologul Bogdan Iancu și activista Irina Zamfirescu, și va fi moderată de George Iordăchescu.

Fredrik Gertten este un cineast, producător și jurnalist suedez premiat. În 1994, a fondat WG Film, o companie de producție cu sediul în Malmö. În prezent, el combină cariera de regizor cu rolul său de producător creativ. Filmele sale au ajuns la o audiență globală, în peste 100 de țări. În 2015, Aktuell Hållbarhet l-a numit pe Gertten drept una din cele mai influente 45 de persoane în ceea ce privește medil încpnjurător din Suedia.

Bogdan Iancu este lector universitar doctor la Departamentul de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi cercetător la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. În 2011 a obținut titlul de doctor în antropologie și etnologie la Universita degli Studi di Perugia.

Irina Zamfirescu este activistă pentru drepturile omului și comunitate. Lucrează cu asociația Active Watch din de peste 13 ani, și este reprezentantă OPTAR (Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ). Cercetarea ei de doctorat, dezvoltată la Universitatea din București, are ca subiect locuințele sociale.