Proiecția filmului Mesaje de la capătul lumii oferă un prilej bun de a discuta despre generația tânără și activismul de mediu. Alături de câțiva tineri din România și din Elveția vom vorbi despre protecția mediului, implicarea civică și cum putem construi împreună un viitor verde pe 17 iulie, începând cu ora 18.00.
Tessa Viglezio vine din partea italiană a Elveției și urmează un program masteral la Universitatea din Groningen, în prezent făcând cercetare la stația Arctică a Olandei, în Ny-Ålesund, Spitsbergen. Ea face parte din Swiss Arctic Project și este unul dintre protagoniștii documentarului despre acest proiect Mesaje de la capătul lumii.
Ada Ghencea este elevă la liceul Tehnologic Toma Socolescu Ploiești unde studiază Protecția Mediului. Îi place să trăiască într-un mediu plăcut și curat. Evitarea dezechilibrului prin conservarea naturii este unul din lucrurile pe care încearcă să le aplice mereu și să li-l insufle oamenilor din jurul ei. Este atrasă de cinematografie din nevoia de a fi la curent cu ce fac ceilalți oameni, celelalte culturi.
Marian Ignat este student la Științe Politice din toamna anului 2019, membru în echipa de coordonare al programului #EcoFighters al OBESSU de câteva luni, organizația umbrelă care reprezintă elevii din Europa, și mare împătimit al cinemaului.
Mihnea Teodor Popescu este coordonator local Fridays for Future A organizat mai multe greve climatice în Târgu Jiu și a luat parte la alte manifestații similare în alte orașe. Recent, a început să coordonez Polluters Out Romania, o ramură a unei mișcări care urmărește să pună capăt lobbyingului industriei combustibililor fosili în guverne, bănci, parlamente și organisme internaționale.