fbpx

Awards

Award for best feature

2.000 EUR Offered by

Last male on earth

Eastern Docs Award

1000 EUR Offered by

Acid Forest

Events

Jury

Features Jury

Mercedes-Alvarez_Pelicam2020

MERCEDES ÁLVAREZ

Mercedes Álvarez este o cineastă spaniolă, cu un interes major în cinema-ul documentar. Primul ei film, The Sky Turns (El cielo gira), a obținut numeroase premii, precum Premiul Tiger al Festivalului de la Rotterdam, Premiul Cinema du Réel (Paris), Festivalul Alba Infinity (Italia), și Premiul Criticii, Premiul pentru cel mai bun documentar și Premiul Publicului la Festivalul de Film Independent din Buenos Aires. Al doilea documentar, Futures Market (Mercado de futuros) prezintă un întreg oraș ca un spațiu virtual pentru un târg imobiliar. De asemenea, a regizat scurtmetrajul Five Elements For Any Universe (Cinco elementos para cualquier universe), un poem despre peisaj, memorie și tăcere.

Gianina-Carbunariu-Pelicam2020

GIANINA CĂRBUNARIU

Gianina este regizoare de teatru, dramaturg contemporan și directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Ca regizor și dramaturg colaborează, după 2004, cu teatre de stat sau independente din România: Teatru Național Radu Stanca din Sibiu, Teatrul Odeon, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, precum și cu teatre din străinătate: Kammerspiele Theater Munchen, Emilia Romagna Fondazione, Royal Court London, Schaubuehne Berlin, Royal Dramatic Stockholm etc. Mai recent, a semnat scenariul filmului Tipografic Majuscul, împreună cu Radu Jude; filmul este o adaptare după spectacolul documentar omonim semnat de Gianina.

monika_willi_Pelicam2020

MONIKA WILLI

Monika Willi, născută în Innsbruck, este editor de film cunoscută pentru îndelungata colaborare cu Michael Glawogger și Michael Haneke. Monika Willi a primit numeroase premii și nominalizări pentru munca sa: a fost nominalizată la Premiul pentru Film Austriac pentru „Whores ‘Glory” (Michael Glawogger, 2011) și Premiul pentru Film German pentru „Panglica albă” (Michael Haneke, 2010). În 2012 a fost nominalizată la Premiul César pentru contribuția la filmul lui Michael Haneke „Amour”. A primit Premiul Austriac pentru Cel mai bun montaj pentru „The Dead and the Living” (2012) de Barbara Albert și Premiul Filmplus pentru cel mai bun film de lungmetraj pentru „Panglica albă”, precum și pentru „Vă mulțumim pentru bombardament ”(Barbara Eder, 2016). Fără titlu, debutul ei (împreună cu Michael Glawogger) a câștigat Premiul pentru Cel mai bun documentar la Pelicam 2018.

Eastern Docs Jury

Lavinia Braniste_Pelicam_2020

LAVINIA BRANIȘTE

Lavinia Braniște este unul dintre cei mai reprezentativi scriitori români contemporani. A început să scrie poezie și a continuat cu povestiri ce adunate în două volume: Cinci minute pe zi (2011) și Escapada (2014). Cele două romane publicate până în prezent: Interior Zero (2016) și Sonia ridică mâna (2019), au primit ambele premiul „Nepotul lui Thoreau”, un premiu acordat anual celui mai bun roman scris în limba română de un autor sub 40 de ani. De asemenea, este un autor renumit de literatură pentru copii și are o lungă carieră ca traducător literar. În 2019, s-a bucurat de burse de creație la prestigioasa Casa internațională a scriitorilor (Graz) și la Hessischen Literaturforum (Frankfurt).

tuna kaptan

TUNA KAPTAN

Tuna Kaptan s-a născut la München din părinții turci. A fondat compania de producție donaukapitän în 2012. Deține o licență în mass-media, teatru și studii romanice. A studiat la ENERC Film School din Buenos Aires și a absolvit regia de film documentar de la Universitatea de Televiziune și Film Munchen. Filmele sale au câștigat premii numeroase la marile festivaluri internaționale de film, printre care „Two at the Border” premiat la IDFA și „Turtle Shells” la Dok Leipzig. Ultimul său film „Are you listening mother?” a avut premiera la Festivalul internațional de scurtmetraje Clermont-Ferrand și a fost ales cel mai de succes scurtmetraj german din 2019. Este membru al Academiei Germane de Film.

Pedro_Piñeiro_Pelicam_2020

PEDRO PIÑEIRO FUENTE

Pedro Pineiro este directorul Festivalului Internațional de Film de Mediu Ecozine din Zaragoza. El a lucrat în producție de documentare, pentru filme cum ar fi Sucumbios, Tierra sin mal (2011), Arturo Hortas, și Una mujer sin sombra – Asunción Balaguer (2013). A fost implicat în organizarea și selecția mai multor festivaluri din Spania și America de Sud, inclusiv cele din Pamplona și Lima. Este membru fondator al Taller de Cine Reciclado și producător asociat al Shasta Films.