fbpx

Concept

Pelicam, Festivalul Internaţional de Film despre mediu și oameni, este organizat de Asociaţia Les Herbes Folles. Înfiinţat în 2012, Pelicam este un eveniment unic în România prin tematica abordată și anume mediul înconjurător.

Festivalul Pelicam este singurul festival internațional de film din România dedicat mediului înconjurător. Scopul festivalului este cel de a populariza tema mediului inconjurator și de a contribui la creșterea gradului de conscientizare a publiucului larg (atât copii cât și adulți) din Romania față de tema această. In esența Pelicam organizează proiecții de film (filme internationale subtitrate în limba română dar și filme romanești) și alte evenimente dedicate mediului inconjurator (discuții, dezbateri, workshopuri, concerte, expoziții etc.).

Festivalul Pelicam este membru Green Film Network din 2013. Această rețea cuprinde peste 40 de festivaluri de film din întreaga lume focusate pe tema mediului înconjurător și este o platformă care permite tuturor festivalurilor să își coordoneze activitatea, să ajute la promovarea și distribuția filmelor și să încurajeze ințiativele și proiectele ce au ca scop principal informarea publicului larg despre problematica mediului înconjurător.

În 2021 o ediție online accesibilă pe întregul teritoriu al României va avea loc în perioada 5-14 noiembrie.

Din dorinţa de a conecta publicul din România cu un cinema ce dezbate mediul în care respectivul public trăieşte, festivalul își dorește de asemenea să dezvolte colaborări cu alți parteneri din România în ideea de a-i permite să difuzeze filmele Pelicam. Mai multe detalii aici, link către : „Găzduiește proiecții Pelicam”

Proiecții in aer liber pe faleza

Proiecții in aer liber pe faleza

Delta Dunării

Delta Dunării

Discuții și dezbateri

Discuții și dezbateri

Filme internaționale

Filme internaționale

Membru Green Film Network din 2013

Membru Green Film Network din 2013

Proiecții speciale pentru copii

Proiecții speciale pentru copii

Workshop

Workshop

Proiecții în teatrul

Proiecții în teatrul "Jean Bart"

Evenimente multiculturale

Evenimente multiculturale