Filmele din selecția ediției de anul acesta a Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni vor putea fi vizionate online, gratuit,  între 10-19 iulie. Programul de filme va include producții din 14 țări, proiecțiile online fiind însoțite de Q&A-uri cu cineaști din echipa filmului și dezbateri tematice.
     Insule de o frumusețe copleșitoare a căror biodiversitate e greu încercată, comunități umane cu tradiții de sute de ani, pe cale de transformare radicală și animale ale căror apariție sau dispariție spune câte ceva despre istoria umană – acestea sunt câteva din subiectele care se vor regăsi în programul de filme.
     Fiecare film de festival va putea fi văzut o singură dată, într-o proiecție gratuită, transmisă live pe site-ul oficial Pelicam, de la ora anunțată. Filmele vor putea fi vizionate doar pe teritoriul României.
     O noutate a festivalului este competiția Eastern Docs (va înlocui tradiționala secțiune competitivă Black Sea Docs) care se adresează cineaștilor din Europa de Est și Centrală.
     Juriul care va decide câștigătorul competiției Eastern Docs îi are în componență pe Pedro Piñeiro Fuente, directorul Festivalului de Film de Mediu Ecozine din Spania, Lavinia Braniște, scriitoare și traducătoare, și Tuna Kaptan, regizor, scenarist și producător de film din Germania. Premiul acestei secțiuni competiționale este în valoare de 1.000 de euro.
     O adaptare virtuală va avea și seria de discuții Pelicam Talks, care reunesc deopotrivă profesioniști din domeniul ecologic și din domeniul cinematografic, cu scopul de a contextualiza realitățile prezentate în anumite filme și importante probleme de mediu din România, în căutarea de soluții realiste.
     Documentarele care vor concura pentru Trofeul Pelicam (Competiția Internațională), dar și o serie de evenimente online speciale, vor fi anunțate în perioada următoare.