PELICAM – Festivalul Internațional de Film Despre Mediu și Oameni, ediția 8, Tulcea, 20-23 iunie 2019, te invită să faci parte din juriul care va desemna câștigătorul secțiunii competiționale de film “Fresh Perspectives / Orizonturi noi”.

“Fresh Perspectives” este una din cele trei competiții oficiale din cadrul festivalului, în care sunt prezentate, în premieră națională, cinci filme pentru publicul tânăr, în special liceeni. Puteți afla mai multe despre filmele selectate în cadrul acestei competiții aici.

Cei 5 liceeni selectați pentru a face parte din juriul competiției “Fresh Perspectives” vor fi îndrumați de producătoarea și antropoloaga de origine lituaniană Gintė Žulytė. Ei vor desemna câștigătorul, căruia îi vor înmâna premiul în cadrul Galei de închidere a festivalului. Anul acesta, liceenii selecționați în juriu vor avea șansa de a participa la un workshop de creație vizuală Moving Cinema, care va fi susținut de coordonatoarea juriului. De asemenea, vor avea ocazia de a-i cunoaște pe toți invitații la festival, cineaști renumiți și activiști în protecția mediului, și de a afla informații din culisele organizării unui festival de film internațional.

Perioada de jurizare: 20 – 23 iunie.

Se pot înscrie: elevi din toate liceele din Tulcea.

Număr juraţi: 5.

Modalitate de înscriere: scrisoare de motivaţie, de maxim 10 rânduri, în care argumentezi de ce îti doreşti să faci parte din juriu, trimisă pe adresa de mail: anamunteanu76@ gmail.com, cu titlul Selecţie juriu Fresh Perspectives, însoțită de o fotografie bust. Obligatoriu: numărul de telefon mobil în scrisoarea de înscriere. Aplicanții trebuie să cunoască limba engleză, nivel conversațional.

Dată limită înscrieri: duminică, 2 iunie, ora 12:00.

Reamintim că participarea publicului la festival este gratuită și că toată lumea este binevenită să participe, atât la proiecțiile de film, cât și la workshopuri sau alte evenimente.