Cum e când ai curajul să te aventurezi pentru a proteja ecosistemele fragile ale planetei?

Vineri, 10 iullie, de la ora 12:30, urmărește-o pe Barbara Veiga, fotografă, realizatoare de filme și activistă de mediu, cu aventuri în peste 80 de țări din lume și ani trăiți pe mare, în dialog cu Anca Iosif, reporter Decât o Revistă. O discuție despre cât de important este să ne facem vocea auzită și să îndrăznim să ne aventurăm pentru a susține cauzele în care credem, dar și despre aventurile pe mare în locuri nebănuite ale planetei pentru protejarea mediului înconjurător.

Interviul (în limba engleză) va putea fi vizionat LIVE pe pagina Pelicam și pe online.pelicam.ro, de oriunde din lume, la ora programată.

Eveniment plăcut de RADIO GUERRILLA

▶Barbara Veiga

Originară din Brazilia, Barbara a călătorit în peste 80 de țări din lume, pentru a răspândi mesaje depre importanța protejării mediului înconjurător, inclusiv la bordul celebrelor nave Sea Sheperd & Greenpeace și a documentat viața oceanelor prin fotografie și film, trăind șapte ani pe mare. A supraviețuit unor furtuni marine anevoioase, a fost luată la bord de pirați în Africa, s-a infiltrat în comunitatea vânătorilor de balene din Insulele Feroe și, în unele cazuri, a fost chiar arestată și deportată pentru că a îndrăznit să vorbească despre conservarea oceanelor. Este autoarea cărții „Șapte ani pe mare” (2019) și una dintre fondatoarele mișcării „Liga femeilor pentru oceane” (2019). A participat la evenimente precum TED Global Conference. Premiată de National Geographic pentru seria de fotografii “By Man, For Nature”, expusă la Paris și la Cannes, reportajele ei au fost preluate de site-ul BBC, precum și în articole aparținând The Guardian, The Los Angeles Times, The Australian și Vanity Fair.