INVITAȚI

Invitați 2018

Alice Agneskirchner

Alice Agneskirchner lucrează ca realizator de film și televiziune din 1994. Ea a studiat Etnologie, Științe Politice și Arte Dramatice în Munich, Germania, și în 1989 a participat la un curs de regie la Universitatea de Film și Televiziune din Potsdam-Babelsberg, unde a absolvit printre primii. Între 2003 – 2007 a ținut prelegeri la Academia de Film din Ludwigsburg. Din 2011 este membru al Academiei Germane de Film. Documentarul său de lungmetraj ”An Apartment in Berlin” a fost extrem de bine primit la nivel internațional, după ce a avut premiera în 2013 sub auspiciile Secretarului Cultural al Berlinului.

Alice Agneskirchner_Portrait_01

Laurent Carozza

Laurent este arheograf în cadrul Centrului național francez de cercetări științifice – CNRS și Institutului de ecologie și mediu (INEE). El este responsabil de proiecte internaționale care implică și Dobrogea, precum operațiunea Taraschina și PHC Brâncuși cu misiunea arheologică a Ministerului afacerilor externe și europene franco-română cu următoarea temă : Societate și mediu în perioada neoliticului și sistemul celor trei epoci în Delta Dunarii.

photo-laurent carozza

Dan Cogălniceanu

Este profesor la Universitatea Ovidiu din Constanța și profesor invitat la Universitatea Central Europeană din Budapesta. A publicat cărți și articole pe teme de mediu și a colaborat la proiecte despre zone umede și estimarea bogăției speciilor. El este de asemenea implicat în implementarea politicilor de mediu și conservarea și gestionarea speciilor pe cale dispariție.

dan-cogalniceanu

Radu Corniciuc

Radu Corniciuc este jurnalist, membru Casa Jurnalistului – o comunitate de reporteri tineri ce pun bazele noului jurnalism în România. A scris articole şi a făcut filme pentru presa naţională şi internaţională. În 2015, a câştigat, alături de o echipa de jurnalişti de la Channel 4 News, premii precum Amnesty Internaţional, One World Media Award şi Royal Television Society Award – pentru un film despre orfanii care locuiesc în subteranele Bucureştiului.

radu-ciorniciuc-10344

Fabian Daub

Fabian Daub s-a născut în Aachen, Germania, în 1972. El a aboslvit Școala de Arte din Hamburg. El a regizat scurtmetrajele Left Behind (2008) și Scharrenhauser Architecture (2010), pe lângă documentarul Roșia Montană – un loc la marginea prăpastiei (2012). Transilvania Mea este cel de-al doilea documentar de lungmetraj și va fi prezentat în cadrul festivalului Pelicam.

fabian daub

Lise Hendrix

Lise a absolvit Școala de Arte Frumoase din orașul natal, după care a studiat producție media în  Norvegia. Lise a început să lucreze cu imagini prin intermediul fotografiei. A învățat și a practicat tehnicile fotografiei analogice în timpul studiilor artistice și s-a auto-educat în domeniul fotografiei digitale. Studiile sale de film din Norvegia au introdus-o în arta cinematografiei, un alt mod de a se juca cu imagini – și de atunci nu a mai încetat să creeze.

lise hendrix

Tuna Kaptan

Tuna Kaptan este un regizor de origine turcă, născut în München. După ce a lucrat cu Fatih Akin la producția De partea cealaltă, el a studiat media, teatru și studii romanice la Universitatea din Bayreuth. A studiat regie de film la Universitatea de Televiziune și Film din München. Cel mai recent documentar al său Carapce este prezent în competiția de scurtmetraje.

tuna kaptan

Salvo Manzone

Salvo Manzone trăiește în Franța și Italia, și lucrează ca inginer și regizor de film pentru proiecte audiovizuale. În 2001 el a înființat casa de producție Epinoia. El a lucrat cu Franco Maresco la Io sono Tony Scott (2008) și a regizat documentarul, La crociera delle bucce di  banana (2012), prima parte dintr-o serie despre depozitele de deșeuri.

Cel mai recent documentar Prin fereastra din spate  este în competiția Fresh Perspectives.

salvo manzone

Taylan Mintaș

Taylan s-a născut în Kars. A absolvit Universitatea Marmara, Departamentul de Arte Frumoase. De atunci a început și interesul său pentru cinema și a fost consultant artistic pentru mai multe scurtmetraje. A fost director de imagine și pentru primul său documentar Freak, în 2001, pe care l-a realizat împreună cu Erol Mintaș. În prezent, lucrează la propriul său atelier (Film și Arte Contemporane Interdisciplinare) în Istanbul.

Cel mai recent documentar al său Frații tăcerii este în competiția Black Sea.

taylan mintas

Cristian Mititelu-Răileanu

Cristian Mititelu-Răileanu este fotograf de mediu și specialist proiecte despre ape dulci în cadrul WWF România. El activează în principal în zona Deltei Dunării, unde este, de asemenea, și coordonator local pentru WWF România.

cristian mititelu

Stanislaw Mucha

Regizorul polonez Stanislaw Mucha s-a născut în 1970, la Nowy Targ, dar el trăiește și lucrează în Germania. Stanislaw face filme despre Europa și ceea ce se înțelege prin Europa. Personaje bizare și povești amuzante îi populează filmele și, în ciuda tuturor absurdităților, regizorul reușește să evite caracterizarea lor ca fiind ridicole. El a realizat documentare precum Centrul, Absolute Warhola sau Tristia: A Black Sea Odyssey care a câștigat premiul Black Sea Docs în 2015. Anul acesta, el se întoarce la Pelicam cul ultimul său documentar Kolyma – Drumul oaselor, prezent în competiția Black Sea Docs.

stanislaw mucha

Corina Murafa

Corina Murafa este expert in politici energetice cu mai mulți ani de experiență în companii multinaționale, organizații internaționale și think tank-uri. A fost consultant pentru Banca Mondială și Cancelaria Primului Ministru, pentru Ministerul Finanțelor Publice și alte instituții, colaborând totodată și cu Ministerul Energiei, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Deloitte, OMV Petrom, Societatea Academică din România. A studiat la București, Berlin și New York, deținând un Master în Politici Economice Europene de la Hertie School of Governance.

Corina-Murafa-foto-2

Mălin Mușatescu

Mălin Mușatescu este guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Deltei Dunării din 2017. El a activat ca cineast, director de imagine și televiziune, realizator de filme pentru Fishing & Hunting Channel, fondator și redactor șef la trei reviste despre pescuit. El a lucrat ca jurnalist, fiind membru al redacțiilor revistelor Academia Cațavencu și Cațavencii.

malin-musatescu

Mihai Petrescu

Mihai este biolog și cercetător la Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea. El este autor al unor volume precum ”Dobrogea și Delta Dunării: conservarea florei și habitatelor” sau ”Tărâmuri miraculoase din Dobrogea și Delta Dunării” (în colaborare cu Victor Bortaș), dar și realizator al unor expoziții de fotografie de natură.

mihai petrescu

Marco Pizzuti

Născut în 1971, la Roma, Marco este fost ofițer de armată, doctor în drept, cercetător științific și scriitor. El a publicat texte devenite bestselleruri internaționale și traduse în 18 țări. A lucrat la cele mai prestigioase instituții ale statului italian, precum Camera Deputaților, Senatul Republicii și Consiliul de Stat. În ceea ce privește popularizarea științei, colaborează cu Muzeul Energiei și în timpul TEDxBologna 2011 a stabilit un nou record mondial de eficiență pentru transmiterea la distanță a unui curent electric fără fire, aplicând exclusiv tehnologia Tesla de la sfârșitul anilor 1800.

marco-pizzuti_13060

Raul Pop

Raul este consultant și activist de mediu, de formare tehnică. Activitatea profesională în mediul privat este completată de implicarea activă în societatea civilă, în dezvoltarea laturii practice a învățământului superior de mediu, în proiecte de dezvoltare a unor politici publice în cadrul United Nations Development Program, împreună cu instituții publice românești centrale și locale. În anul 2016, Raul a deținut funcția de Secretar de Stat al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

raul-pop

Vlad Săcăleanu

Pasiunea sa pentru cinema s-a dezvoltat încă din copilărie și acum are șansa să transpună toate viziunile sale prin producția de film și video. Totul a pornit de la decizia sa de a incepe un Master în Producție Media în Norvegia. Acolo, motivația și noua pasiune pentru film l-au făcut să combine două tipuri de filmări: pentru film și pentru sport.

vlad sacaleanu

Mihai Stoica

Mihai este jurnalist și foto-reporter, licențiat în Științe ale Comunicării și având studii de masterat în Antropologie Socială și Culturală. Activitatea sa media presupune investigarea și documentarea problemelor sociale și de mediu pentru mass-media și ONG-uri în România și la nivel internațional. În 2013, el a început să lucreze în calitate de activist de mediu și cercetător în probleme de transport durabil și bioenergie cu 2Celsius – un ONG de mediu pe care l-a co-fondat în 2010.

mihai stoica

Oleksandr Techynskyi

Oleksandr s-a născut în 1979 în Dnipropetrovsk, Ucraina, dar și-a petrecut copilăria în Republica Sakha Republic (cunoscută ca Yakutia) în estul Rusiei. El a absolvit Colegiul Medical din Dnipropetrovsk în 1999, apoi a lucrat ca asistent medical într-o echipă de asistență psihiatrică. În 2001 a părăsit domeniul medical și a început să lucreze ca fotograf freelancer, colaborând cu diverse publicații. În 2010 a părăsit lumea jurnalistică și s-a concentrat pe proiectele sale documentare. Deoarece Oleksandr a trecut în domeniul cinematografiei din fotografie, el este mereu și director de imagine pentru documentarele lui, iar imaginea a devenit una din trăsăturile distinctive ale filmelor sale.

Ultimul său documentar Delta  este în competiția Black Sea Docs.

Oleksandr Techynskyi

Daan Veldhuizen

Daan a studiat artele audiovizuale la Academia Willem de Kooning din Rotterdam și de atunci a lucrat ca regizor, cameraman și editor. După ce a realizat filme de ficțiune bazate pe adevărate evenimente, el a schimbat cursul și a început să facă documentare cu o abordare vizuală narativă puternică.

Daan_Veldhuizen

John Webster

John Webster este un regizor și scriitor, născut în 1967, în Helsinki. În 1996 John a absolvit Universitatea de Artă și Design din Helsinki cu un master in film documentar. Din 1990 el a regizar documentare independente care au câștigat numeroase premii naționale și internaționale.

Ultimul său documentar Cizmulițele galbene va fi proiectat în cadrul festivalului.

john webster