fbpx

Juriu

Juriu competiție lungmetraje

MONICA LĂZUREAN-GORGAN

Monica Lăzurean-Gorgan are o amplă experiență ca producător de film și de asemenea este regizoare de film documentar. Este membră a Academiei Americane de Film, precum și a Academiei Europene de Film. Monica este producatoarea filmului Acasă, în regia lui Radu Ciorniciuc, film câștigător a 40 de premii internaționale si nominalizat pentru Cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film. Cel mai recent film în co-regia Monicăi este Lemn / Wood, film care a traversat anul pandemiei in multe festivaluri online de film.

poza romana

ROMANA PUIULEȚ

Romana este co-fondator RISE Project și jurnalistă de investigații la OCCRP. Materialele realizate de ea pe teme de mediu, resurse naturale, alimentație, sănătate, evaziune fiscală sau land grabbing au contribuit la mobilizarea societatii civile românești din ultimii ani. Romana este specializata in anchete video si a realizat documentarele RISE “Clear Cut Crimes” (Superscrierea anului 2016), “Cement’s Dirty Business” și a co-produs “Killers Inc.” (Asasin în Lege).

photo AA

ANTOINE AVIGNON

Antoine Avignon s-a născut la Paris în 1975 și și-a petrecut o parte din copilărie în Alpii francezi, unde a aflat despre flora și fauna alpină înainte de a se muta la Toulouse, unde pasiunea sa pentru diplomație și dezvoltarea internațională a continuat să crească. În 2003, s-a mutat în Africa ca să lucreze cu Uniunea Europeană pe un portofoliu mare de infrastructuri, apă aprovizionare / salubrizare și conservarea faunei sălbatice. S-a mutat în Albania în 2009, lucrând la capitolul 27 al Uniunii Europene pentru mediu și climă. În 2013 Antoine a fondat primul Festival de Film de Mediu din Albania (EFFA) pentru a sprijini tinerii cineaști și pentru a sensibiliza publicul cu privire la problemele legate de mediu. Din 2017 se află la Belgrad, unde lucrează alături de Delegația Uniunii Europene în Serbia, responsabilă de portofoliul de mediu și acțiuni climatice. Activitățile sale acoperă dialogul politic cu Serbia cu privire la toate aspectele legate de aderarea la UE / Capitolul 27, Acordul verde al UE și agenda verde a Balcanilor de Vest.

Juriu competiție Fresh Perspectives

Bianca Badiu - juriu Fresh

BIANCA BADIU

Bianca are 17 ani, și este în clasa a 11 a la  Colegiul Național “Gheorghe Șincai” din Cluj. Este nerăbdătoare să cunoască oameni noi și să interacționeze cu aceștia. Bianca este pasionată de cinematografie și de lumea filmului, ceea ce consideră că îi va fi de folos și în procesul de jurizare. Este atentă la detalii, are o fire analitică si obiectivă, îi place să poarte discuții despre filme și să-și argumenteze opiniile. Printre pasiunile sale se numără cititul, calatoritul, filmele și muzica.

Screenshot_20211012-121637_Gallery

IOANA GIOABĂ

Ioana Gioabă e din Buzău, are 14 ani și este în căutare de experiențe noi. Mediul înconjurător și problemele sale sunt subiecte care o interesează și în jurul cărora poartă des discuții acasă și la scoală. Voluntar cu vechime, Ioana este preocupată în special de problema poluării aerului despre care crede că nu se face destul în România.

Screenshot 2021-10-12 at 17.47.24

ANDREI CUPȘA

Andrei Cupșa are aproape 17 ani și este din Brașov. E pasionat de ecologie și de protejarea mediului înconjurător. Merge pe munte și face drumeții în fiecare weekend. Este îngrozit de creșterea vizibilă a poluării și e furios pe oamenii care contribuie la creșterea ei, sau care nu fac absolut nimic pentru a o opri. Jurizarea acestui festival este importantă pentru Andrei, care vrea  să cunoască ce idei și soluții au alți oameni care sunt îngrijorați de starea mediului înconjurător.