JURIU

Features

CRISTIANA PAȘCA PALMER

Cristiana Paşca Palmer este secretar executiv al programului pentru diversitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind Diversitatea Biologică. A fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor în Guvernul Dacian Cioloș. A fost șef al unității pentru schimbări climatice, mediu și resurse naturale din cadrul Comisiei Europene. A obținut titlul de doctor în Relații Internaționale de la Școala Fletcher de Drept și Diplomație, fiind un specialist multidisciplinar în dezvoltare internațională, cu accent pe economia ecologică și sustenabilitatea mediului. Activistă dintotdeauna, ea a fost fondator și președinte al Green Cross România și a fost director de țară pentru România, din partea Fauna & Flora Internațional.

VLAD IVANOV

A primit recunoaștere internațională odată cu filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (Cristian Mungiu, 2007).  A colaborat cu cei mai renumiți regizori ai Noului Val Românesc, dar și cu nume importante ale cinemaului international, precum Joon-ho Bong, László Nemes sau Maren Ade. Pe lângă filmografia extinsă, este, de asemenea, actor de teatru, cu o bogată carieră în teatrul românesc.  În afara limbii materne, Vlad vorbește engleză, franceză, rusă și italiană.

JEAN-GUY HENCKEL

Jean-Guy Henckel este directorul și fondatorul rețelei Cocagne și cel mai bun agricultor ecologic din Franța. A studiat științele educației și sociologie. La sfârșitul anilor 70, lucra într-un adăpost când societatea franceză se confrunta cu probleme socio-economice, precum procente ridicate pentru șomaj și sărăcie. Astfel, a început să facă planuri pentru prima grădină Cocagne, în ciuda lipsei complete de cunoștințe agricole. Din anii 80, Jean-Guy a avut o influență profundă asupra politicilor guvernamentale privind incluziunea socială și profesională, inclusiv mai recent cu Grenelle de l’Insertion, consultările naționale inițiate de guvernul președintelui francez Nicolas Sarkozy în noiembrie 2007 în vederea redefinirii politicii publice privind integrarea social.

Fresh Perspectives

Gintė Žulytė

Educată ca antropolog media, Gintė Žulytė lucrează în domeniul educației cinematografice. Este co-fondatoare a asociației culturale Meno Avilys din Vilnius, Lituania. Gintė lucrează ca formator de profesori, publică ghiduri de predare, proiectează și implementează activități educaționale pentru tineri și copii. Ea este membru al proiectului european Moving Cinema și partener în proiectul internațional Cinéma, cent ans de jeunesse, precum și în proiectul european CinEd. În 2013, ea a făcut primii pași în filmul documentar, producând documentarul Pădurile ancestrale (r. Mindaugas Survila, 2017), câștigător în două categorii la Premiile industriei lituaniene de film.

Maria Daniela Botoșenencu

Maria este elevă a Liceului de Arte George Georgescu și studiază vioara. Este interesată de diverse forme de artă și adoră să cunoască oameni noi.

Andreea Sorina Dragnea

Andreea a dobândit o bună experiență socială și profesională în urma activităților de voluntariat desfășurate în cadrul mai multor organizații. Este dornică să participle activ la viața comunității, ceea ce a motivate-o să devină membru al juriului Fresh Perspectives.

Evelina Ene

Evelina este elevă în clasa a IX a, la Liceul Teoretic Grigore Moisil și o voluntară activă. Pasiunea pentru lumea artei, grija față de natură și firea sociabilă au ândemnat-o să facă parte din festivalul Pelicam.

 

 

Anda Felea

Anda este elevă a Liceului Teoretic Grigore Moisil. A participat la workshop-ul de creative writing din cadrul Super Film Festival și este interesată de impactul culturii vizuale și beneficiile pe care aceasta le poate avea pentru societatea contemporană.

 

 

Alexandru Lefterache

Alexandru este elev în clasa a XI a, la Liceul Teoretic Grigore Moisil. Pasiunea pentru film și mediul înconjurător l-au ghidat către în proiecte variate, precum Erasmus+ “Kids Against Plastic Pollution”, proiect realizat pe tema combaterii poluării cu plastic, sau festivalul Pelicam.

 

 

 

Mihaela Lujanschi

Mihaela este elevă a Liceului de Arte George Georgescu unde studiază arta actorului. Fiind foarte interesată de cinema, a decis să aprofundeze rolurile pe care acesta le are în societatea contemporană și să facă parte din juriul Fresh Perspectives.

 

 

 

 

Black Sea Docs

DANA BUNESCU

Dana Bunescu este editor de imagine și sunet, dar și regizor. A colaborat cu cei mai renumiți regizori români. Pentru filmul Ana, mon amour (r. Călin Peter Netzer, 2017), Dana a primit Ursul de Argint pentru realizări tehnice la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în 2017. Ea este, de asemenea, cunoscută pentru montajul filmelor 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007) și Amintiri din epoca de aur (2009), care au fost prezentate la Festivalul de Film de la Cannes.

ANTONIN HADDAD

Antonin Haddad este directorul și selecționerul Festivalului de Film Fredd (Film, Cercetare și Dezvoltare Durabilă) din Toulouse, Franța. A urmat studii de inginerie, fiind specializat în dezvoltarea rurală a zonelor periurbane și legăturile acestora cu proiectele rețelelor comerciale urbane.

VALERIU NICOLAE

Valeriu Nicolae este un activist pentru drepturile omului și un trainer de comunicare cu o vastă experiență. A lucrat pentru guvernul român, iar activitatea sa include dezvoltarea politicilor și serviciilor sociale, programe naționale pentru drepturile copiilor, incluziune socială și politici privind sărăcia. A înființat Centrul de politici pentru romi și minorități, un think-tank din București; de asemenea, a co-fondat Coaliția Europeană de Politici pentru Romi, care include unele dintre cele mai active ONG-uri în domeniul drepturilor omului. Este lector pentru Amnesty International, dar și multe universități și instituții interguvernamentale. În ultimii ani, Valeriu și-a dedicat o bună parte din timp colaborării cu copii de școală din cel mai sărac ghetou din București (realizând activități educaționale și sportive).