Alegeri alimentare neinspirate ne arată, bazându-se pe documentare solidă, ce mai intră în corpul nostru odată cu mâncarea, cum industria alimentară ne afectează atât pe noi, cât și mediul și ce alegeri putem face astfel încât să ne putem bucura de beneficiile hranei. 

Născut în 1971, la Roma, Marco Pizzuti este fost ofițer de armată, doctor în drept, cercetător științific și scriitor. El a publicat texte devenite bestselleruri internaționale și traduse în 18 țări. A lucrat la cele mai prestigioase instituții ale statului italian, precum Camera Deputaților, Senatul Republicii și Consiliul de Stat. În ceea ce privește popularizarea științei, colaborează cu Muzeul Energiei și în timpul TEDxBologna 2011 a stabilit un nou record mondial de eficiență pentru transmiterea la distanță a unui curent electric fără fire, aplicând exclusiv tehnologia Tesla de la sfârșitul anilor 1800.

Lansarea va avea loc pe 23 iunie 2018. Evenimentul este realizat cu participarea editurii Seneca cea care a tradus volumul în limba română.